ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

Κοπή της πίτας και Γενική συνέλευση από τον σύλλογος παραπληγικών κινητικά αναπήρων (φώτο)

Ο σύλλογος παραπληγικών κινητικά αναπήρων περιφερειακής ενότητας Ηλείας πραγματοποίησε στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας εκδήλωση που συνοδεύτηκε από γενική συνέλευση, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και προγραμματισμό δράσεων για το 2018.

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ήλιδας κ Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι αγωνίζεται η Αμαλιάδα να είναι πόλη φιλική για τα ΑμεΑ, με θέσεις στάθμευσης ενώ στην Κουρούτα θα τοποθετηθούν δύο seatrack με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που τρέχει από τις 15 Ιανουαρίου.

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για δύο θέσεις τις οποίες θα συζητήσουμε, έχω την ελπίδα ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επίσης Αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει με το κίνημα φίλων Χελώνιτη κόλπου για τον καθαρισμό 53 στρεμμάτων στο παλούκι και τη δημιουργία πανελλήνιου παραθεριστικού κέντρου ΑΜΕΑ και στη Μαραθιά σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων που ανήκει στη Μητρόπολη Ηλείας και η οποία προτίθεται να το παραχωρήσει για τη χρήση αυτή .

Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Χαρακόπουλος Αντώνης , ο πρώην Δήμαρχος μέλος του κινήματος φίλοι του Χελωνίτη Κόλπου Δημήτρης Κράλλης ο πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ κ Λιβανός Ανδρέας ,ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του ‘Ηλείου’  του δήμου Ήλιδας κ Αλέξης Μανωλόπουλος ,η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πύργου κ Ανδριανού Αγγελακόπουλου, ο αντιδήμαρχος παιδικών σταθμών και Δ. Αστυνομίας Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, η πρόεδρος του παραρτήματος Αμαλιάδας του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Χριστοφόρου και από την τοπική ΔΗΜΤΟ  της Νέας Δημοκρατίας του δήμου Ήλιδας ο Πρόεδρος κ Χριστοφόρου Παναγιώτης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων περιφερειακής ενότητας Ηλείας κ Παπαναγιώτου Παντελής όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Ευθυμίου Παναγιώτης τόνισαν την ανάγκη να τοποθετηθεί σε SEATRAC στην Κουρούτα , επισημαίνουν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα από τους διαδρόμους στα πεζοδρόμια της πόλης Αμαλιάδας για τα ΑμεΑ και για μία ακόμη φορά κατήγγειλαν την κατάσταση του δρόμου Πατρών-Πύργου που έχει βάλει σε καροτσάκι πολλούς συμπολίτες μας. Είναι μία σειρά αιτημάτων τα οποία στηρίζουν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη εκδήλωση.