ΠΥΡΓΟΥ

«Κορώνα- γράμματα» παίζουν τη ζωή τους οι delivery στον Πύργο!


Σε διαρκή κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, βρίσκονται οι διανομείς φαγητού και καφέ στον Πύργο, λόγω της απουσίας βασικών μέτρων  προστασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Με αφορμή και το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην είσοδο του Πύργου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός του οδηγού δικύκλου delivery, έρχονται εκ νέου στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι   εργαζόμενοι του κλάδου.

Πρόκειται για κυρίως άτομα νεαρής  ηλικίας, τα οποία  λόγω της μεγάλης ανεργίας που επικρατεί εργάζονται χωρίς ασφάλεια και  μέτρα προστασίας, αλλά και κάτω υπό επικίνδυνες συνθήκες  για την άμεση ανταπόκριση  σε πολλά σημεία της πόλης…

Καθημερινά στους δρόμους γίνονται αντιληπτοί  delivery  οι οποίοι κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις  μεταφέρουν τα  είδη προς διανομή στο χέρι τους και συγχρόνως με το άλλο οδηγούν!

Το ζήτημα της ασφάλειας των delivery έχει τεθεί αρκετές φορές, από  συνδικαλιστικούς φορείς στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για τη λήψη   μέτρων, χωρίς δυστυχώς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποτελέσματα…