Κοσμοσυρροή για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι Κατακόλου (φώτο)

Με  λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο λιμάνι Κατακόλου, παρουσία τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Αρχικά τελέστηκε ακολουθία του μεγάλου αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού  και αμέσως μετά φορείς και πολίτες κατευθύνθηκαν στο χώρο της νέας προβλήτας όπου  καταδύθηκε  ο τίμιος σταυρός και θα αγιαστούν τα ύδατα.

Εντός της προβλήτας του λιμανιού Κατακόλου έπεσαν 14 άτομα και τον τίμιο σταυρό ανέσυρε για μια ακόμη χρονιά ο Βασίλης Τράπαλης από τα Λαστέικα.

Το χρυσό σταυρό στον προαναφερόμενο  κολυμβητή  παρέδωσαν ο Μητροπολίτη Ηλεία, ο  υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ.  Μπαξεβανάκης και ο Γ.Γ. Ναυτιλίας κ. Διον. Καλαματιανός.

Ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν των παρευρισκόμενων, στην οποία έγινε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο κ. Γερμανός.

Τις εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στο Κατάκολο,  που διοργάνωσαν από κοινού  ο δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, λάμπρυνε  περισσότερο με τις μελωδίες της η φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων».

Τις εκδηλώσεις και θα γίνουν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.