ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κουπτσίδης: «Θα βρεθεί τρόπος να παίξουμε στις ΕΠΣ»

  • 22
    Shares

Είναι ένας παράγοντας ο οποίος διακρίνεται για το πρακτικό του πνεύμα και για τη δυνατότητα να διακρίνει μπροστά. Ήταν ο πρώτος ο οποίος εδώ και καιρό και από την πρώτη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων, είχε μιλήσει για πρωταθλήματα του ενός γύρου. Αυτό που συζητείται τώρα για τη Γ΄ Εθνική δηλαδή. Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, έρχεται να μιλήσει ανοιχτά για ανάδειξη πρωταθλητών από τις τοπικές Ενώσεις, αλλά και για δεδομένους υποβιβασμούς από τη Γ΄ Εθνική.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportime, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι θα ζητήσει από τις ομάδες της Ένωσής του να μάθει ποιες ενδιαφέρονται να ανέβουν στη Γ΄ Εθνική και θα βρει τρόπο ώστε αυτές να αγωνιστούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημοσθένη Κουπτσίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πρέπει να παίξουμε οπωσδήποτε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κρατάμε κλειστά τα γήπεδα και τις ακαδημίες, με αποτέλεσμα οι μικροί να έχουν παραδώσει το πνεύμα τους και να μας παρακαλάνε να τα ανοίξουμε για να παίξουν μπάλα. Την ίδια ώρα, που τα πάρκα και τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από νέους, εμείς να προσπαθούμε χωρίς επιχειρήματα να τους πείσουμε πως σωστά τα γήπεδα είναι κλειστά! Παράλληλα να επιτρέπονται οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα κλειστού χώρου, ενώ το ποδόσφαιρο που παίζεται σε ανοιχτό χώρο παραμένει κλειστό. Αν επιθυμούμε να διαλύσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε πιστεύω πως αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Εγώ θα καλέσω ως πρόεδρος της Ένωσης, όλες τις ομάδες, να μου καταθέσουν τη θέση τους, αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή. Από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιες που θέλουν, δεν θα σταθώ εμπόδιό τους, αλλά θα βρούμε τρόπο, ώστε να αγωνιστούν κανονικά. Διαφωνώ με την τακτική κάποιων, που ενώ τους έχουμε καλέσει να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το συνολικό καλό, αποφασίζουν μόνοι τους, χωρίς να καθίσουν στο τραπέζι! Αυτό δεν είναι σωστό και δεν εκφράζει το σύνολο, το οποίο αναιρείται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όταν δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί και προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι, κάποιοι άλλοι επιλέγουν άλλους δρόμους, που δεν οδηγούν πουθενά. Αν δεν γίνει φέτος το πρωτάθλημα, του χρόνου πάνω από το 30% των ομάδων δεν θα συμμετάσχουν! Κι αυτό είναι λογικό, αφού ήδη έχουν αλλάξει οι συνήθειες, οι τρόποι ζωής κλπ. Κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πριν βγουν και πάρουν αποφάσεις που δεν είναι προς το συνολικό καλό».

 

Τέλος, για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης είπε:

«Θα περιμένουμε να μάθουμε το συνολικό αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και ύστερα θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις πρέπει. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσες δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε θα υποβιβαστούν! Όσο για τους ομίλους και τη συνέχεια, όλα θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή. Όμιλος που θα έχει ελάχιστες απώλειες, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Για τους υπόλοιπους, θα το δούμε, όταν έχουμε την πλήρη εικόνα. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη».


  • 22
    Shares