Κουρούτα: Πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας

spot_img

Προτεινόμενα

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30 Ιουλίου, η τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας, κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΠΔΔ “Ο ΗΛΕΙΟΣ” κ. Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουρούτας, κ. Γιώργος Ευθυμίου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων ΠΕ Ηλείας, κ. Τάκης Ευθυμίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος η κα. Αναγνωστοπούλου Αθανασία Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δήμου κ.α.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι η ακτή της Κουρούτας εδώ και 22 χρόνια αναρτάται η γαλάζια σημαία αποδεικνύοντας πως η Κουρούτα είναι μια από τις καλύτερες θάλασσες της Δυτικής Ελλάδας, με οργάνωση και τήρηση όλων των κανόνων, εκτός από την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ που αποτελεί σοβαρό θέμα, το οποίο θα επιλυθεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, τόνισε πως η παραλία Κουρούτας είναι από τις πιο καλές, καθαρές και εξυπηρετικές περιοχές που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να έρθει για μπάνιο και διακοπές.

Ο κ. Κουτσούκος, επεσήμανε πως το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας μπορεί να περάσει στα χέρια του Δήμου, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Ήλιδας και οικιστών της Κουρούτας, ότι για ακόμα μια χρονιά η περιοχή λαμβάνει την γαλάζια σημαία, που αποτελεί εγγύηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών.

Ο κ. Γιώργος Ευθυμίου, σημείωσε ότι η ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας είναι ημέρα γιορτής για την περιοχή και θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να παραμείνει η σημαία για πολλά ακόμα χρόνια, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή και ο καθένας να προσφέρει ένα λιθαράκι για την περιοχή και για τους ξένους.

Ο κ. Τάκης Ευθυμίου, ζήτησε να εγκατασταθεί μηχάνημα seatrac  και στην Κουρούτα, τονίζοντας πως έγινε η ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κριτήριο αναφορικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην ακτή.

Τέλος, ο κ. Τάκης Ευθυμίου, ανέφερε πως ο Σύλλογος παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έχει ενημερώσει την Εισαγγελία, για το θέμα αυτό, όπου και έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αναρτώνται γαλάζιες σημαίες όταν δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια.

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα