ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούτσης: «Και οι μεγαλύτεροι παίκτες χάνουν πέναλτι»


Στο γεγονός ότι μπορεί να συμβεί για έναν παίκτη να χάσει πέναλτι στάθηκε ο Γιώργος Κούτσης, αναφερόμενος φυσικά στον ποδοσφαιριστή του Κρεββατά, ενώ με τη σειρά του ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας, αμφισβήτησε την απόφαση του διαιτητή Σελίμου στο 20ο λεπτό της συνάντησης Πανηλειακού-Καλαμάτας η οποία έληξε ισόπαλη 0-0.

 

Ας δούμε αναλυτικά τι είπαν οι δυο τεχνικοί:

Γιώργος Κούτσης: «Θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες γκολ»

«Παίζαμε με μια από τις ισχυρές ομάδες του ομίλου. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, τρέξαμε, πιέσαμε, διατηρήσαμε κοντά τις γραμμές και αν είμαστε πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε μια-δυο φορές να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι αδράνησε ο αντίπαλος. Στο πρώτο μέρος έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να πετύχουν κάποιο τέρμα. Δεν θέλω αν αναφερθώ στο πέναλτι, γιατί και οι μεγαλύτεροι παίκτες χάνουν πέναλτι. Μέχρι ο Κρεββατάς να ξεπεράσει αυτό το σοκ, τον χάσαμε για κάποιο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά επανήλθε. Στη συνέχεια παίξαμε με δέκα παίκτες. Παρά το γεγονός αυτό αν είχαμε την ψυχραιμία και την οξυδέρκεια να κάνουμε μια τελική πάσα, θα είχαμε φτάσει στο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Σε αυτό το ξεκίνημα έχουμε δυο ισοπαλίες. Θέλουμε την πρώτη νίκη, όπως βλέπετε παλεύουμε. Η φανέλα του Πανηλειακού είναι βαριά, αλλά τα παιδιά έχουν την προσωπικότητα πιστεύω και θα διαχειριστούν αυτό το γεγονός. Δεν είμαι από εκείνους που επικαλούνται το πρόγραμμα, για να πω ότι είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα σε αυτό το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος».

Ζαλίκας: «Αν είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί…»

Να ευχηθώ στον συνάδελφο και παλιό μου παίκτη στον Άρη Γιώργο Κούτση τα καλύτερα. Είναι ένα παιδί που όπως παίκτης, έτσι και ως προπονητής δουλεύει και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Για το παιχνίδι θα ήθελα να πω ότι εμείς είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή με μια ενόχληση του Ορέστη Νικολόπουλου. Αλλού περιμέναμε το πρόβλημα, με τον Γουέρε, αλλά τα κατάφερε. Το πρόβλημα με τον Νικολόπουλο μας αναπροσάρμοσε τα σχέδια. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά, βρεθήκαμε να έχουμε έναν καλό ρυθμό. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και να φτάσουμε στην περιοχή του αντιπάλου. Κινδυνεύσαμε με το πέναλτι που εφηύρε ο διαιτητής, αλλά πιστεύω ότι είναι ανθρώπινο το λάθος. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό, να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία και το ατού στον αέρα με τον Κρεββατά. Κρατήσαμε λοιπόν τον αντίπαλο μακριά. Ίσως σε μια-δυο περιπτώσεις δεν ενεργήσαμε σωστά μέσα στην περιοχή τους και στη συνέχεια στην επανάληψη φανήκαμε κουρασμένοι. Οι παίκτες μου καταθέτουν  ψυχή και πρέπει να τους συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνουν. Θέλαμε στο τέλος να δώσουμε ταχύτητα, προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές και ίσως αν είμαστε πιο προσεκτικοί σε κάποια τελικά πάσα, να είχαμε άλλο αποτέλεσμα».