Κρίσιμα προβλήματα τέθηκαν στη σύσκεψη στην Ο.Π. Αμαλιάδας- «Απούσα» η Περιφέρεια!

spot_img

Προτεινόμενα

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας,  στην αγροτική σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, κατά την οποία  εξετάστηκαν κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του Ν. Ηλείας.

Στη  σύσκεψη συγκεκριμένα που διοργάνωσαν από κοινού  οι Ομάδες Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης και  ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός της πόλης, συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ενώ έλαβε μέρος και ο πολιτευτής κ. Θεόδ. Βλαγκούλης.

Σαν πολύ σοβαρό ζήτημα χαρακτηρίστηκε στην αγροτική σύσκεψη από τον πρόεδρο της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρ. Βαλιανάτο, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις καταστροφές στη βιομηχανική τομάτα, με αποτέλεσμα να υπολείπεται σημαντική ποσότητα 45.000 τόνων από τα εργοστάσια, που με τη σειρά τους έχουν υποχρεώσεις προς τους πελάτες τους (κυρίως στο εξωτερικό).

Ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε,  εφόσον δεν γίνουν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, σε δυσχερή θέση θα βρεθούν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι Ομάδες Παραγωγών που έχουν δανειοδοτήσεις τους καλλιεργητές, με αποτέλεσμα την επόμενη  χρονιά να μην υπάρξουν νέες καλλιέργειες…

Από την άλλη πλευρά επί τάπητος βρέθηκαν και τα προβλήματα με την κορινθιακή σταφίδα, που επίσης επλήγη σε τεράστιο βαθμό από τις καταστροφές  του Ιουνίου, για τις οποίες αναφέρθηκε ότι τα πορίσματα του ΕΛΓΑ θα πρέπει να είναι ανά  περίπτωση και όχι κατά μέσο όρο,  ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για άμεση αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που σε ιδιαίτερα παραγωγικές περιοχές του Νομού, έχουν αρχίσει να αφανίζονται!

Ακόμα στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα ζητήματα της τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια, του εμπαιγμού που υπάρχει με την καταβολή  ΠΣΕΑ  από το 2016, της μίσθωσης των πρώην  λιμνών  που λήγει στις 31 Οκτώβρη κ.α.

Αποφασίστηκε εξάλλου να γίνουν από κοινού  συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα