ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη μέρα η σημερινή για τους αγρότες του νομού!


Από την σημερινή συνάντηση του προεδρείου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, παρουσία όλων των βουλευτών του νομού «κρέμονται» οι αγρότες της Ηλείας. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 15:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο ενώ θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς από τα αποτελέσματά της θα εξαρτηθεί η συνέχιση της αγροτικής παραγωγής στης Ηλεία ή… η απόλυτη καταστροφή!

Τα κορυφαία θέματα της ατζέντας είναι φυσικά η πατάτα, το καρπούζι και γενικότερα όσα προϊόντα δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα από την πανδημία του Κορωνοϊού, ενώ ανυποχώρητη θα είναι η Ομάδα Παραγωγών και στο θέμα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας, θέμα το οποίο έχει θέσει επανειλημμένα σε επιστολές της στον Υπουργό κ. Βορίδη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας προετοίμαζε το «έδαφος» της αυριανής συνάντησης αφού, μετά την πρόσφατη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Στρατάκο, είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, στους οποίους έδωσαν όλα τα στοιχεία από τις καταστροφικές απώλειες της φετινής χρονιάς, εστιάζοντας παράλληλα και στα μακροχρόνια προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος.