ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα των αγροτών από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

 • 67
  Shares

Επιστολή στην οποία καταγράφει όλα τα προβλήματα των αγροτών της Ηλείας που απαιτούν άμεσα λύση έστειλε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, στον Υφυπουργό κ. Σκρέκα, στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Στρατάκο και Μπαγινέτα, στους βουλευτές του νομού, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, ζητά με την επιστολή της άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και τους παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να βρουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα που απειλούν με αφανισμό της αγροτική οικονομία της Ηλείας.

 

Αναλυτικά η επιστολή της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας αναφέρει: 

 

«Κύριε Υπουργέ.

Το εισόδημα Νομού Ηλείας στο 70% προέρχεται από τους Αγρότες. Η Οργάνωσή μας είναι αναγνωρισμένη βάσει των Κοινοτικών Κανονισμών για τα προϊόντα Βιομηχανική τομάτα – Κορινθιακή Σταφίδα – Ελαιόλαδο. Όπως σας ενημερώσαμε κατά την επίσκεψή σας στο Νομό Ηλείας τα προβλήματα των Αγροτών χρειάζονται άμεσες λύσεις, σε διαφορετική περίπτωση σε λίγα χρόνια θα ψάχνετε αγροτικό εισόδημα να φορολογήσετε και δεν θα βρίσκετε, διότι οι αγρότες θα έχουν σταματήσει να καλλιεργούν.

Κυριότερα προβλήματα

 1. Αναδιάρθρωση Κορινθιακής Σταφίδας (Αφορά 3 περιφέρεις και 7 νομούς).
 2. Ζημιές στα ελαιόδεντρα – εσπεριδοειδή από τον καύσωνα.
 3. Τροποποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ – Λειτουργία του υποκαταστήματα ΕΛΓΑ Πάτρας.
 4. Επιπτώσεις στα αγροτικά προϊόντα από την επιδημία.
 5. Υπουργική απόφαση για την βιομηχανική τομάτα
 6. Λειτουργία των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών

Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις στα Αγροτικά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε  στα αιτήματά μας διότι, όπως σας τονίσαμε στο Νομό Ηλείας στη συνάντηση που είχαμε, αλλά και στην σύσκεψη στο γραφείο σας, τέτοιες συναντήσεις πρέπει να γίνονται για να είσθε άμεσα ενημερωμένος και να παίρνετε τις κατάλληλες αποφάσεις».


 • 67
  Shares