ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Κραυγή αγωνίας για τους πλειστηριασμούς στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου


Το  αδιέξοδο που έχουν περιέλθει στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι δανειολήπτες, οι οποίοι βρίσκονται υπό το φάσμα της απώλειας της περιουσίας τους, επισημάνθηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η  προσωρινή επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών στην Ηλεία, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν δεκάδες δανειολήπτες, φορείς και γενικότερα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής,  που εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από τους πλειστηριασμούς.

Ενημέρωση γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στην Ηλεία, έγινε από μέλη της προσωρινής επιτροπής, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  που θα προκαλέσουν  τεράστια κοινωνική αναταραχή.

Αναφορά επίσης έγινε για τη δεινή θέση  που έχουν περιέλθει και οι επαγγελματίες, που ήδη βρίσκονται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει η αγορά…

Ακόμη  στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της  αγοράς των «κόκκινων δανείων» από τους δήμους, για τα οποία τονίστηκε πως είναι δύσκολο να εξαγοραστούν στο σύνολό τους, γεγονός που απαιτεί γενναία νομοθετική ρύθμιση.