ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον του αγροτικού τομέα στη Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας!


«Ο αγροτικός τομέας σβήνει, τι άλλο πρέπει να πούμε για να το καταλάβουν;» Ήταν η κραυγή αγωνίας του προέδρου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστου Βαλιανάτου στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Ένωσης Παραγωγών, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρή Βασιλόπουλου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της τροποποίησης του καταστατικού, με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας να αρνείται να εντάξει στους κόλπους της ιδιώτες επενδυτές παρά μόνο μικρομεσαίους αγρότες, ενώ αμέσως μετά την έγκριση του νέου καταστατικού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και προκηρυχθούν εκλογές.

Παράλληλα ο κ. Βαλιανάτος ενημέρωσε τα μέλη της Ομάδας για την επιστολή που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη ζητώντας του άμεσα συνάντηση, με την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας αλλά και το μέλλον της βιομηχανικής τομάτας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας συνυπέγραψε το πάγιο αίτημα για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ της Πάτρας, ενώ ο κ. Βαλιανάτος καυτηρίασε και τα ζητήματα που αφορούν στο κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και τις «παρεμβάσεις» που μπορεί να δεχτεί καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Τέλος, ο κ. Βαλιανάτος αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών στο νομό επισημαίνοντας ότι στην όλη «καταστροφή», έρχεται να προστεθεί και η καταστροφή του αγροτικού τομέα…