ΠΥΡΓΟΥ

Κτίριο-φάντασμα το παλιό νοσοκομείο Πύργου


-Εικόνες ντροπής στους χώρους του που έχουν λεηλατηθεί…

Εικόνες καταστροφής παρατηρούνται  στο παλαιό νοσοκομείο Πύργου, το οποίο για περισσότερο από μια δεκαετία εγκαταλείφθηκε στην τύχη του!

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στην πιο καινούργια πτέρυγα  που στο παρελθόν στεγαζόταν το νοσηλευτικό ίδρυμα , η οποία έχει γίνει έρμαιο βανδαλισμών αλλά και αρπαγών των υλικών, που είχαν απομείνει μετά τη μεταφορά στο νέο  νοσοκομείο στη Συντριάδα.

Πρόκειται για δημόσια περιουσία που δεν έτυχε της μέριμνας που θα έπρεπε από τους αρμόδιους φορείς, με συνέπεια να έχει πλέον μετατραπεί σε κτίριο-φάντασμα, που γίνεται αποδέκτης αρνητικών σχολίων από τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες!

Στο χώρο του παλιού νοσοκομείου  σταθμεύουν  οχήματα του δήμου Πύργου, ενώ λειτουργεί  και το κοινωνικό παντοπωλείο που ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει και αυτό απαξιωθεί…

Αρκετές φορές στο παρελθόν εκ μέρους της Δ.Α. Πύργου έχουν γίνει αναφορές για αξιοποίηση  των εκεί εγκαταστάσεων (για ΙΚΑ, σχολεία κ.α.), αλλά μέχρι στιγμής  μόνο  το πλιάτσικο και η καταστροφή  κυριαρχεί στους χώρους του.