ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυνήγι: Οι αγριόχοιροι στο …επίκεντρο της νέας ρυθμιστικής-Παρατείνεται η απαγόρευση στο Κοτύχι

Όλα είναι έτοιμα για τη φετινή έναρξη θήρας που θα γίνει στις 20 Αυγούστου, μετά την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2018-19 από τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλο.

Χιλιάδες κυνηγοί και στην Ηλεία προετοιμάζονται για την άσκηση του αγαπημένου τους χόμπι, τόσο εντός όσο και εκτός του Νομού.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Φάμελλου, κατά την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο επιτρέπεται η κάρπωση 10 αγριόχοιρων ανά έξοδο σε όλης την Ελλάδα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο για τις περιοχές Πελοποννήσου και Εύβοιας.

Εξάλλου τα κατά τόπους Δασαρχεία θα μπορούν να συγκροτούν ομάδες για κυνήγι αγριόχοιρων εκτός κυνηγετικής περιόδου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο για τη διαφύλαξη καλλιεργειών και άλλων περιουσιών λόγω της σημαντικής αύξησης του πληθυσμού τους.

Επίσης με την ίδια απόφαση μειώνεται  ο αριθμός θήρας τρυγονιών από 12 σε 10 ανά κυνηγό την ημέρα, με σκοπό την προστασία των εν λόγω πτηνών.

Κατά τα λοιπά η ρυθμιστική  για το κυνήγι είναι στα πλαίσια των προηγούμενων ετών.

Ακόμα  με άλλη απόφαση  του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος  παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια η απαγόρευση του κυνηγίου,  στην προστατευμένη περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς.

Ωστόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα οι κυνηγετικές οργανώσεις, έχουν ζητήσει την εκ περιτροπής  διενέργεια κυνηγιού περιμετρικά των οικοσυστημάτων, προκειμένου να εξαλειφθεί η λαθροθηρία που σήμερα οργιάζει…