ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ομιλία του στον Πύργο (φώτο+βίντεο)


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελάτε να Ενώσουμε Δυνάμεις – Ελάτε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά Δυνατή και Περήφανη»

Σε πλήθος κόσμου στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο που πραγματοποιησε κεντρική ομιλία ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έχω γυρίσει όλη τη χώρα τα δύο χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι της Νέας Δημοκρατίας. Το έκανα και σήμερα εδώ στην Ηλεία. Έχω γυρίσει τους δρόμους κι έχω σταθεί στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Ξέρω την πίκρα και την ελπίδα της. Γιατί έχω ακούσει τους πολίτες. Είναι κρίμα και ντροπή, φίλες και φίλοι. Δεν αξίζουμε αυτή την Ελλάδα. Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω. Είμαστε εδώ για όλους μαζί και για καθέναν χωριστά. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Νομός Ηλείας, με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί. Διαθέτει πλούσιο πρωτογενή τομέα με προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικά στο είδος τους. Διαθέτει πανέμορφο περιβάλλον, ειδικά στα παράλιά της. Έχει μοναδικά πολιτιστικά μνημεία. Η Ολυμπία, γνωστή στα πέρατα της γης, είναι από μόνη της ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα. Τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η τοπική οικονομία; Στήριξη, κίνητρα, αποφάσεις.

Να τελειώνουμε με τα έργα υποδομής. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου πρέπει να τελειώνει και αν αυτή η σημερινή ανίκανη Κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, δεσμεύομαι ότι θα λυθεί τους πρώτους μήνες της δικής μας Κυβέρνησης. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά οι νέοι αγρότες, με πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφεια. Πρέπει να μειωθούν τα βάρη επάνω τους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Και να προχωρήσουν τα έργα υποδομής, κυρίως τα αρδευτικά. Το πολιτιστικό μας απόθεμα να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Με συνδυαστικές δράσεις προβολής και ανάδειξης. Συνδυάζοντας τουρισμό και πολιτισμό και δημιουργώντας πρόσθετο πλούτο για το Νομό. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται στο γόνατο, με ψέματα, λαϊκισμό και δημαγωγία. Προϋποθέτουν μια Κυβέρνηση με όραμα, εντιμότητα και ικανότητα στη διαχείριση. Δεσμεύομαι εδώ μπροστά σας ότι έτσι θα πάμε, έτσι ακριβώς θα κυβερνήσουμε. Η πρότασή μας είναι σχέδιο για εθνική επανεκκίνηση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μάχη για να ζωντανέψει ξανά η Πατρίδα μας. Ελάτε να ενώσουμε δυνάμεις. Ελάτε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά δυνατή και περήφανη. Ελάτε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πάμε μαζί, πάμε δυνατά για να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά».