Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
18.5 C
Pýrgos

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το είπαμε και το κάναμε» (βίντεο)

spot_img

«Το είπαμε, το κάναμε και σε τρία χρόνια ο δρόμος θα έχει υλοποιηθεί» είπε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην Αμαλιάδα, εγκαινιάζοντας την επανέναρξη των εργασιών του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την συνέχιση του δρόμου, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία ενώ τόνισε ότι το Πάτρα – Πύργος ήταν το πιο δύσκολο από τα ανολοκλήρωτα έργα που «κληρονόμησε» η κυβέρνησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ευθύνες εξάλλου στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάτμηση του έργου που είχε σαν αποτέλεσμα, τα τρία εργοτάξιο να μην λειτουργήσουν καθόλου και τα υπόλοιπα να παρουσιάζουν πρόοδο κάτω του 1%, επέρριψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε το Υπουργείο του και το επιτελείο της κυβέρνησης για να ξεμπλοκάρει το πιο δύσκολο από τα μπλοκαρισμένα έργα, ενώ ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 55 χιλιόμετρα του έργου θα είναι έτοιμα σε 24 μήνες και όλο το έργο σε 30 μήνες.

Τέλος,  ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την δημοπράτηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα τεχνικά ζητήματα και στα χρονοδιαγράμματα του έργου.

 

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολύμπιας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα, ο οποίος παρέδωσε στον πρωθυπουργό ένα συμβολικό δώρο, τον δίσκο του Ιφίτου.

 

 

 

Τέλος την χαρά του από την έναρξη των εργασιών αλλά και τη λύπη του, για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

 

 

 

Παρέμβαση από τον Ιωάννη Δάγκαρη

Τη στιγμή που κατέβαινε από το βήμα του ομιλητή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για να ανέβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώθηκε από τη θέση του ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ιωάννης Δάγκαρης, για να εκφράσει τα παράπονά του για το γεγονός ότι ο δρόμος, σταματά στον Πύργο.

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χαμόγελο την παρέμβαση, ωστόσο, στο τέλος της ομιλίας του είπε: «Ο δρόμος θα συνεχιστεί μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και θα πειστούν ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι» κοιτάζοντας προς το μέρος του κ. Δάγκαρη.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα