ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυριαζής και Τακτικός μιλούν για τη Δόξα: “Οικονομική βάση υπάρχει-Χρειάζεται στελέχωση και ρεαλισμός”


Είναι δυο άνθρωποι οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Για την ακρίβεια έχουν ταυτίσει το όνομά τους με αυτή. Μπάμπης Κυριαζής και Νίκος Τακτικός, μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην μετέχουν στα Δ.Σ., ωστόσο η οικονομική στήριξή τους είναι πάγια. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι “…αν ο Κυριαζής και ο Τακτικός κρυολογήσουν, η Δόξα μάλλον θα αρχίσει να… φτερνίζεται!”. 

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το ilia.news, επικοινώνησε μαζί τους. Ακριβώς επειδή είναι δυο άνθρωποι οι οποίοι ανεξάρτητα με την ενεργό συμμετοχή τους, έχουν πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγο, καθώς η στήριξή τους είναι αυτή που δίνει την απαραίτητη ώθηση στην εκάστοτε διοίκηση και κάνει τη Δόξα να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες ανάλογων πληθυσμιακών περιοχών. Μένει να δούμε αν θα γίνει το ίδιο και τη νέα σεζόν, αν και από τα λεγόμενά τους, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Και αν υπάρξει η κατάλληλη στελέχωση, η Δόξα θα μπορέσει και πάλι να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα.

 

Μπάμπης Κυριαζής: «Η οικονομική βάση νομίζω ότι υπάρχει»

Ο Μπάμπης Κυριαζής, ποτέ δεν μετείχε στο Δ.Σ., ωστόσο ήταν πάντα βασικός οικονομικός πυλώνας, ίσως ο βασικότερος. Για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, αναφέρει: «Η Δόξα κάθε χρόνο νομίζω ότι ξεκινάει με κάποιες καλές προδιαγραφές. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο, τον κ. Μιχαλόπουλο και του έχω πει ορισμένα πράγματα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια καλή οικονομική βάση. Εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί ένα Δ.Σ. Υπάρχουν νέα παιδιά, άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στην οικογένεια της Δόξας και μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Νομίζω ότι αν δημιουργηθεί μια καλή βάση και μια οργάνωση, θα πάνε όλα καλά. Πάντα βέβαια, πρέπει ο προϋπολογισμός να είναι τέτοιος, στον οποίο η διοίκηση θα μπορεί να ανταποκριθεί. Να μην υπάρχουν υπερβολές. Εάν συντρέξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, νομίζω ότι και η κ. Πρίφτη όσο της επιτρέπει ο χρόνος της, θα στηρίξει και αυτή την προσπάθεια, επειδή αγαπάει τη Δόξα“.

 

Τακτικός: «Η Δόξα χρειάζεται στελέχωση και ρεαλιστικό πλάνο»

Την αποχώρηση της Μαρίνας Πρίφτη και την επόμενη μέρα της Δόξας, σχολίασε ο Νίκος Τακτικός, Πρόεδρος την τελευταια σεζόν της Γ΄ Εθνικής και μόνιμα “παρών” στην οικονομική στήριξη της ομάδας: «Η προσφορά της Μαρίνας Πρίφτη ήταν πολύ μεγάλη και πρέπει να την ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Προσέφερε και χρήματα και προσωπική εργασία. Από εκεί και πέρα, η Δόξα δεν μπορεί να βασίζεται σε έναν ή δυο ανθρώπους. Πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν την ομάδα και μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια. Και ακόμα και αν λείπουν κάποια χρήματα, μπορούν να τα συγκεντρώσουν. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά ένα ρεαλιστικό πλάνο. Και ρεαλιστικό πλάνο δεν είναι να ανέβει η Δόξα στη Γ΄ Εθνική, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί σε τίποτα ότι μπορεί να γίνει προσπάθεια. Φέτος είχαμε μια εξαιρετική ομάδα. Διέκρινα στα παιδιά μια θέληση και στην ομάδα ένα φορμάρισμα. Θα ίδρωνε πολύ ο Αίας για να το πάρει. Εγώ τους είχα πει να παίξουν χωρίς άγχος και να διεκδικήσουν και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα, γιατί κανένας δεν γνώριζε αν η Δόξα θα είχε τη δυνατότητα να παίξει στη Γ΄ Εθνική. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Να μην υπάρχει το άγχος του πρωταθλητισμού. Να πάει η ομάδα με σταθερά βήματα. Προσγειωμένα και να κάνει μεθοδικά βήματα. Εγώ από την πλευρά μου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στήριζα οικονομικά την ομάδα, θα το κάνω και τώρα. Και το κάνω για τη Δόξα. Αυτό δεν αλλάζει. Η Δόξα πάντα θα είναι σε καλύτερη μοίρα οικονομικά από άλλες ομάδες. Αυτό είναι βέβαιο. Δεν χρειάζεται όμως πίεση και να γίνει αυτοσκοπός το Πρωτάθλημα».