ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Κυριακή με… πυρκαγιές!


Η Κυριακάτικη «επιστροφή» στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έφερε και… μπελάδες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού που κλήθηκαν να επέμβουν σε αρκετές εστίες πυρκαγιών…

Η πρώτη, περίπου στις 11 το πρωί, στην Κατακόλου, στην διασταύρωση με το Καβούρι, όπου πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση με ξερά χόρτα και καλάμια, κοντά σε σπίτια και στο παλιό εργοστάσιο ψυγείων του Παπαγιάννη.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την Δημοτική Αστυνομία να αναλαμβάνει τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ επιτόπου βρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Μαρίνο Αχτύπη.

 

Σε Δουνεϊκα και Γαστούνη

 

Συναγερμός σήμανε μετά τις 4 το μεσημέρι και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όταν κάτοικος της περιοχής ειδοποίηση για την ύπαρξη πυκνού λευκού καπνού στα Δουνέϊκα, σε δύσβατο σημείο, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην πίστα motocross Παναγιωτόπουλου.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ήταν άμεση, με την πυρκαγιά να περιορίζεται σε μικρή έκταση χαμηλής βλάστησης και ξερών χόρτων.

Την ίδια περίπου ώρα πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση ανάμεσα στη Γαστούνη και το Βαρθολομιό, με την επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων να είναι και πάλι άμεση και αποτελεσματική.