29.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης: Ανοίξτε τη νέα Πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδας

spot_img

Προτεινόμενα

Στη δικαιοσύνη οδήγησα πλέον την κατάσταση με την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Μετά από πολύμηνη διερεύνηση και εξέταση κάθε στοιχείου και ενημερώσεων μου που επιδίωξα, θεώρησα υποχρέωσή μου ως πολίτης αλλά κυρίως ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ήλιδας να επισκεφτώ χθες την εισαγγελία πλημμελειοδικών Αμαλιάδος και να καταθέσω αναφορά κατά παντός υπευθύνου διερεύνησης από την δικαιοσύνη για την τέλεση παράτυπων ή τυχόν έκνομων ενεργειών στο πλαίσιο της κατασκευής της ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας Νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδας που παρά τα ογκώδη χρηματικά ποσά που έχουν δαπανηθεί εδώ και 13 χρόνια από το 2004 παραμένει Ερμητικά κλειστή με τα μηχανήματα να αχρηστεύονται και ήδη ακόμα και οι τοίχοι έχουν υποστεί διάβρωση λόγω υγρασίας ενώ υλικά αξίας βρίσκονται στοιβαγμένα στο υπόγειο εγκαταλειμμένα. Ντροπή!!

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην κυρία εισαγγελέα της Αμαλιάδος και πιστεύω ότι οι ενέργειες θα είναι άμεσες .

Θα πρέπει να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Επιπλέον ήδη έχω ενημερώσει και ότι θα προβώ και σε εγγραφές παραστάσεις στους φορείς των αρμόδιων υπουργείων είτε είναι το υπουργείο υγείας που είναι φορέας χρηματοδότησης του έργου είτε το Υπουργείο Οικονομικών καθώς η χρηματοδότηση του έργου έγινε από πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2003 ύστερα από πρόταση του υπουργού υγείας. Ο όγκος των εγγράφων και στοιχείων που έχουν περιέλθει σε ενημέρωση μου με έχει αφήσει κατάπληκτο καθώς και η σωρεία δικαστικών εγγράφων από δικαστικές διαμάχες μεταξύ εμπλεκομένων κατασκευής του έργου….

Προσωπικά στη ζωή μου έχω ως Ιδεολογία μου και αρχή μου να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία και όχι αρεστός σε όλους και αυτό το τηρώ απόλυτα ακόμη και αν έχω κόστος. Με απλά λόγια όταν ασχολείσαι με τα κοινά αν έχεις ηθική και αρχές πρέπει να είσαι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Ερωτώ ευθέως κύριοι τι θέλετε; θέλετε να το κλείσετε; μήπως ένα κλείσιμο εξυπηρετεί τη δημιουργία μιας μελλοντικής ιδιωτικής κλινικής; Γιατί εμπαίζετε τους πολίτες με δήθεν πορείες, διαδηλώσεις, συμβούλια φιάσκο και παραστάσεις σε διάφορους φορείς με την υποκρισία να χτυπάει κόκκινο; Γιατί εμπαίζεται το προσωπικό του νοσοκομείο είτε διοικητικό είτε νοσηλευτικό είτε Ιατρικό που δίνουν τον αγώνα τους να παραμείνει το νοσοκομείο σε λειτουργία; Γιατί η νέα Πτέρυγα του νοσοκομείου ενώ ξεκίνησε να κατασκευάζει το 2004 ακόμη και σήμερα δεν έχει παραδοθεί; Υπάρχει τελικά αντιστοιχία εργασιών και κόστος του έργου α και β φάσης; Πολλά τα ερωτήματα που απαιτούν απάντηση κύριοι πρώην και νυν δήμαρχοι. Η κυριότερη απάντηση που απαιτείται Κύριε δήμαρχε είναι γιατί η νέα Πτέρυγα δεν λειτουργεί; το νοσοκομείο και η νέα Πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν είναι ούτε της οικογένειας Λυμπέρη ούτε της οικογένειας Χριστοδουλόπουλου.

Πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό για να λειτουργεί και να υπηρετεί τους πολίτες προσφέροντας υγειονομικές υπηρεσίες. Προσωπικά απαιτώ πλέον- Συγνώμη που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη -αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι, να σοβαρευτείτε και να ανοίξει η Νέα Πτέρυγα του νοσοκομείου. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας .Όχι άλλες δήθεν κόντρες και λοιπά και σκόνη στον ανεμιστήρα για το δήθεν και τις εφημερίδες..

Και εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…. Αναφέρομαι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου χθες στις 6 το απόγευμα όπου βασικό θέμα είχε τη συζήτηση για τη νέα πτέρυγα η εικόνα τραγική…

Δημοτικό συμβούλιο για γέλια και για κλάματα …

Το υπέρτατο όργανο λειτουργίας του Δήμου σε συνεχή απαξίωση με αποκορύφωση την χθεσινή συνεδρίαση…. Χάθηκε η μπάλα… Η μείζων αντιπολίτευση σε πλήρη απουσία λες και έπεσε η γραμμή να μην παρευρίσκεται κανένας ενώ ο κ. Λυμπέρης σε μια τέτοια συνεδρίαση απαιτούνταν να είναι παρών καθώς ως δήμαρχος λόγω ανάθεσης του έργου το 2004 και της διαχείρισης του ως το 2014, θα πρέπει να ενημερώσει το σώμα και το λαό επιτέλους.. από τη δημοτική αρχή επίσης απαράδεκτος μεγάλος αριθμός απουσιών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε φιάσκο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι το νοσοκομείο μας και κατ επέκταση υγείας των πολιτών. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γνωρίζει τι κάνει πλέον καθώς η ευθύνη για την οργάνωση λειτουργία και αποτελεσματικότητα του δημοτικού συμβουλίου βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.. το έχω ξανά τονίσει .

Δυστυχώς η λειτουργία και το κύρος του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας έχει πιάσει πάτο..

Όταν παρεμβαίνω τοποθετούμαι, σχολιάζω ή εισηγούμαι γενικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες του δήμου ειδικότερα το πράττω αντικειμενικά και Προς όφελος των πολιτών της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής.. όσοι το λαμβάνουν ως απειλή και το κατακρίνουν ,λυπάμαι και δεν ασχολούμαι μαζί τους…

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα