ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Κόκκινη κάρτα» από την Περιφέρεια στον δήμο Ήλιδας !

  • 137
    Shares

Με την «ουρά στα σκέλια» βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του δήμου Ήλιδας μετά την «κόκκινη κάρτα» που έριξε στον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη η Διεύθυνση Ύδρευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην σημερινή της σύσκεψη με θέμα… το «ιδιοκτησιακό» του διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειού.

Παρά τους λεονταρισμούς του κ. Λυμπέρη και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, όπου επιτέθηκε σε Θεούς και δαίμονες ότι είναι ο «κύριος» και ο «ιδιοκτήτης» του έργου, η Διεύθυνση Ύδρευσης αποφάνθηκε ότι το έργο είναι διαδημοτικό, «παγώνοντας» τα πάντα, μέχρι να αποφανθούν… ο δήμος Πηνειού (ο οποίος έχει ήδη στείλει εξώδικο στον δήμο Ήλιδας για μονομερείς κινήσεις) και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Ήλιδας στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, επιτιθέμενος στον πρώην δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ότι «κακώς» προχώρησε σε σύνδεση με τη ΔΕΗ και στην εκπόνηση μελέτης μέσω τους συνδέσμου «Πηνειός» η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας επεσήμανε ότι δεν δέχεται τίποτα, που να μην έχει περάσει πρώτα από τον «Πηνειό».

Μάλιστα στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι ο δήμος Ήλιδας θα κινδυνέψει να μείνει χωρίς νερό, εάν συνεχιστούν οι μονόπλευρες κινήσεις, χωρίς τη συγκατάθεση των άλλων δύο δήμων του Κάμπου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Πηνειός» κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας με τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Βαρβαρέσο, του επί σωρεία ετών Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστου Παπαγεωργίου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το… «σε 100 μέρες η Αμαλιάδα θα πιει νερό από το διυλιστήριο» μέχρι το προχθεσινό (στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) «μέχρι το τέλος αυτής της θητείας η Αμαλιάδα θα πιει νερό από το διυλιστήριο» φτάσαμε στη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ερώτημα να είναι: «Θα πιει ποτέ νερό η Αμαλιάδα από το διυλιστήριο;».

Και για την ιστορία, όπως λέχθηκε και στη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το έργο του Διυλιστηρίου αποτελεί έργο υποδομής που χρηματοδοτήθηκε από πόρους του διαδημοτικού ΘΗΣΕΑ – ΕΣΠΑ με 12 εκ. ευρώ το κόστος του Διυλιστηρίου και 9 εκ. ευρώ το κόστος του αγωγού μεταφοράς στο δίκτυο του Κακοταρίου. Ο Δήμος Αμαλιάδας εξουσιοδοτήθηκε από τους 9 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους για εκπόνηση μελέτης – κατασκευής, μόνον επειδή είχε το πλεονέκτημα να διαθέτει ΔΕΥΑ. Πως λοιπόν βρέθηκε ο κ. Λυμπέρης «ιδιοκτήτης» του διυλιστηρίου;

Με τις «μαγκιές» το «εγώ» και τους «ψευτολενταρισμούς» κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς νερό. Αυτή η αλήθεια και γι’ αυτό το λόγο αναφέραμε και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, για όσους «μικρόψυχους» επιθυμούν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι.

  • Δήμαρχε ισχύει το ότι δεν παρευρέθηκες στη σύσκεψη επειδή θίχτηκες που σε κάλεσαν τηλεφωνικά και όχι εγγράφως ;   Απλά… το ακούσαμε και είπαμε να ρωτήσουμε! (Ξέρουμε ότι τις απαντήσεις θα τις δούμε στους «φίλους» σας).

 

Συνεχίζεται… (λίαν συντόμως)


  • 137
    Shares