«Κόκκινος συναγερμός» στο Νοσοκομείου Πύργου λόγω προβλημάτων στα ακτινολογικά μηχανήματα!

spot_img

Προτεινόμενα

Σε κόκκινο συναγερμό βρέθηκε τη  Δεύτερα το ΓΝ Ηλείας – ΝΜ Πύργου.

Αιτία τα προβλήματα στη λειτουργία των ακτινολογικών μηχανημάτων τα οποία και υποχρέωσαν τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας στη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στη ΝΜ Αμαλιάδας, η οποία και ανέλαβε τη διαχείριση των επειγόντων παθολογικών, χειρουργικών και ορθοπεδικών  περιστατικών του Νομού.

«Απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο της απόφασής μας ήταν η ασφαλής διαχείριση των περιστατικών τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην ευχαριστήσω το προσωπικό και των δύο μονάδων για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία στη διαχείριση της κρίσης.

Την  Τρίτη το ένα από τα δύο ακτινολογικά μηχανήματα που έχουν υποστεί βλάβη επισκευάστηκε και η ΝΜ Πύργου θα εφημερεύσει κανονικά.

Όσον αφορά το άλλο ακτινολογικό μηχάνημα έχουμε ήδη προμηθευτεί λυχνία η οποία και όταν επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί αποδείχθηκε  προβληματική. Ήδη έχουμε ζητήσει την άμεση αντικατάστασή της από την προμηθεύτρια εταιρεία επιφυλασσόμενοι για κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου ήδη έχει εγκριθεί έκτακτη χρηματοδότηση από την 6η ΥΠΕ για την προμήθεια λυχνίας και αναμένεται εντός των ημερών η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού και η προμήθεια της.  Για το διάστημα που ο αξονικός δε λειτουργεί ήδη έχει εξασφαλιστεί συνεργασία με τα δύο διαγνωστικά κέντρα του Πύργου για τα επείγοντα περιστατικά και τους εσωτερικούς ασθενείς.

Οι βαρέως πάσχοντες διακομίζονται στην Πάτρα.

Η γήρανση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια μας για την σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας στο νομό. Δεν είναι όμως ανυπέρβλητο.

Αν και δε βρήκαμε εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ούτε για ένα μηχάνημα, δεν αποτελεί για μας αυτό δικαιολογία. Ήδη υλοποιούμε σχέδιο σταδιακής αντικατάστασης αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Για πρώτη φορά το 2017 η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου πέτυχε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων την προμήθεια εξοπλισμού προϋπολογισμού 216.5 χιλ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε δύο προτάσεις, η μία για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 και η άλλη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πρόσκληση «Υποδομές στο τομέα της Υγείας».

Δεν ωραιοποιούμε και δεν εξωραΐζουμε δυσάρεστες πραγματικά καταστάσεις  Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα αρκετά από τα οποία χρόνιζαν. Με απόλυτο σεβασμό στον ασθενή!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής   του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα