Κόλπο ή πραγματικότητα η ίδρυση Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο ?

spot_img

Προτεινόμενα

Το σχέδιο Νόμου, το οποίο διέρρευσε το τελευταίο διάστημα  από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβλέπει τη συγχώνευση των τμημάτων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην αγορά του Πύργου.

Επί της ουσίας προβλέπεται να καταργηθούν τα υπάρχοντα τμήματα και να ξεκινήσει ένα νέο τμήμα ΤΕΦΑΑ, εάν και εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κυρίως κτιριακών υποδομών.

Οπότε η πόλη του Πύργου θα μείνει χωρίς φοιτητές για ένα μεγάλο διάστημα και καλά θα κάνουν να μην πανηγυρίζουν πολιτικοί και αυτοδιοίκητοι γιατί αυτό σημαίνει πολλά για την αγορά του Πύργου, η οποία το εν λόγω διάστημα θα υποστεί ισχυρό πλήγμα.

Για το ΄΄σήριαλ΄΄ των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Πύργο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και οι ΄΄ σωτήρες ΄΄ του Πύργου θα πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσουν το θέμα υπεύθυνα και σοβαρά.

Αυτή την ώρα δεν πρέπει να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του αλλά να δράσει ουσιαστικά και αυτό σημαίνει ότι το συντομότερο πρέπει να γίνει σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στην οποία θα συζητηθούν και θα εξηγηθούν τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το σχέδιο Νόμου διαφέρει από τις εξαγγελίες του, εάν διασφαλίζεται και πώς η λειτουργία του ΤΕΦΑΑ και αν υπάρχει η δυνατότητα για λειτουργία δεύτερης σχολής στον Πύργο, έτσι ώστε να μην   ΄΄ ξεμείνει ΄΄ η πόλη από φοιτητές.

Αναμένουμε με δυσπιστία ενέργειες που θα φέρουν αποτελέσματα αλλά αυτή τη φορά όπλο μας είναι οι κάθε τύπου επερχόμενες εκλογές. 

 

          Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Πετρόπουλος                                      Νίκος Σκορδαλής

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα