ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΣΑ Κόροιβος: «Μέτωπα» ανοιχτά σε όλα τα αθλήματα, καθιστούν επιτακτικές τις εκλογές-Λύεται η ΚΑΕ στο μπάσκετ-Πιθανότητες επιστροφής του βόλεϊ στην Α2

  • 21
    Shares

Ολοκληρώθηκε η θητεία της διοίκησης του ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας, του λεγόμενου και ερασιτέχνη Κοροίβου. Βάσει καταστατικού, η διοίκηση του συλλόγου, έχει δικαίωμα να παρατείνει για ένα χρόνο τη θητεία της. Ήδη η θητεία της διοίκησης (έχει πρόεδρο τον Γιάννη Τρπαπαλη και αντιπρόεδρο τον Νίκο Ντίνο) έχει παραταθεί για έξι μήνες, ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόθεση των ιθυνόντων είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε η νέα αγωνιστική σεζόν να βρει τον Κόροιβο με νέα διοίκηση, η οποία θα έχει να επιλύσει μια σειρά από ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος.

Πρώτο και μείζον ίσως αυτή τη στιγμή, είναι το θέμα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Ο Κόροιβος ανανέωσε τη συμμετοχή του στην Α2 Εθνική κατηγορία. Τη σεζόν που φεύγει βεβαίως την ευθύνη της ομάδας είχε η ΚΑΕ, η οποία ωστόσο βαίνει προς λύση, καθώς η ομάδα δεν μπόρεσε να επιστρέψει τη νέα σεζόν στη Basket League. Αυτό σημαίνει ότι τη νέα σεζόν, ο Κόροιβος θα αγωνιστεί σαν ερασιτεχνικό σωματείο, υπό την εποπτεία του ΑΣΑ Κόροιβος.

Δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό που έχει να κάνει με την ανδρική ομάδα βόλεϊ, η οποία υποβιβάστηκε από την Α2. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι προκύπτουν κενές θέσεις στην κατηγορία αυτή και ο Κόροιβος σαν ομάδα η οποία έπαιξε παιχνίδι κατάταξης μπορεί να ανανεώσει τη συμμετοχή της στην κατηγορία. Αυτό προϋποθέτει ότι από τη στιγμή που θα ανοίξει το θέμα, θα πρέπει έγκαιρα ο Κόροιβος να στείλει θετική απάντηση και να δηλώσει εκ νέου συμμετοχή στην Α2, ώστε να κατοχυρώσει την παραμονή του σε αυτή.

Τρίτο θέμα επίσης πολύ σημαντικό, είναι οι συνεχείς διακρίσεις που έχει το τμήμα Γυμναστικής, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να έχει στρέψει το βλέμμα της στον Κόροιβο και στην Αμαλιάδα και να ζητάει απάντηση για το αν μπορεί ο σύλλογος να αναλάβει του χρόνου μεγάλες διοργανώσεις στο άθλημα.


  • 21
    Shares