27.1 C
Pýrgos
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Κόροιβος: Ο κόσμος «του γυρίζει την πλάτη»-Ώρα να γυρίσει σελίδα!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος, από τότε που ο Κόροιβος έμοιαζε η ομάδα που μεσουρανούσε στα γήπεδα της Basket League. Σήμερα, όχι απλά υποβιβάστηκε στην Α2, αλλά πλέον δεν έχει στο πλευρό της τον κόσμο που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα αγωνίζεται σε έναν μαραθώνιο όπως αυτός της Α2 και παλεύει για την παραμονή της, αλλά ανεξάρτητα από την αγωνιστική της παρουσία, το μείζον ζήτημα είναι η απουσία του κόσμου, το χάσιμο της σχέσης που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην ομάδα και την τοπική κοινωνία, της Αμαλιάδας κυρίως, αλλά και της Ηλείας γενικότερα.

Το Σάββατο ο Κόροιβος αντιμετώπισε τον Ψυχικό (επάνω φωτογραφία από την εξέδρα). Μια ομάδα με την οποία στο παρελθόν είχε δώσει μεγάλες «μάχες» στην Α2 και είχε παλέψει για την άνοδο στη Basket League. Το ματς που έδωσε το 2014 θα μείνει στην ιστορία, καθώς δεν ήταν μόνο η απαρχή της αξέχαστης πορείας ανόδου, αλλά ήταν και ένα παιχνίδι στο οποίο ο κόσμος είχε δώσει βροντερό «παρών» (Δείτε βίντεο)

Στο πέρασμα των χρόνων και μέσα από τη μεγαλειώδη πορεία την οποία πραγματοποίησε ο Κόροιβος στα γήπεδα τόσο της Α2 όσο και της Basket League, ο κόσμος απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα και πολύ περισσότερο με τα πρόσωπα. Για τα νέα παιδιά ειδικά, οι παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές, οι τοπικοί ήρωες, τα σύμβολα με τα οποία είχε αναπτύξει μια ψυχική επαφή. Και είναι απολύτως λογικό αυτό. Ειδικά κάποιοι παίκτες, όπως ο Σάκης Καρύδας, ο άνθρωπος που χάρισε την άνοδο, ο Πέτρος Νοέας, μέλος της αξέχαστης ομάδας, αλλά και αργότερα οι ξένοι, όπως ο Ντουέιν Ντέιβις, ο Γκίγιε Ρούμπιο και οι άλλοι. Ακόμα-ακόμα και οι προπονητές. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον Ντίνο Καλαμπάκο, που αποθέωνε το γήπεδο και του ζητούσε να μείνει στην ομάδα, τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Την ίδια ακριβώς ώρα με το παιχνίδι ανάμεσα στον Κόροιβο και το Ψυχικό το περασμένο Σάββατο, δυο από τους ανθρώπους που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία της ομάδας, ο Σάκης Καρύδας και ο Βασίλης Νιπεργιάλης, είχαν μια συνάντηση μεταξύ των ακαδημιών στις οποίες εργάζονται. Των Αστεριών Αμαλιάδας και της ΑΕ Βαρθολομιού. Δεκάδες μικρά παιδιά, γονείς, βρέθηκαν εκεί, χάρηκαν το παιχνίδι και εμπνεύστηκαν από τους ανθρώπους που τα καθοδηγούσαν, εκείνους οι οποίοι έβαλαν τη σφραγίδα τους σε κάποιες από τις πρόσφατες επιτυχίες του ηλειακού αθλητισμού.

Το “αύριο” του Κοροίβου, της αναμφίβολα μεγαλύτερης ομάδας της Ηλείας στο μπάσκετ και ίσως τα τελευταία χρόνια και σε όλα τα σπορ, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την παραμονή, τον υποβιβασμό, την επάνοδο, την αγωνιστική και μόνο πορεία της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών. Η ύπαρξη της ομάδας και η επιστροφή της στο δρόμο των επιτυχιών, εξαρτάται αποκλειστικά από την επάνοδο της σχέσης εκείνης που είχε η ομάδα με την τοπική κοινωνία. Αθλητικές προσωπικότητες οι οποίες με την παρουσία τους συνέβαλλαν στις επιτυχίες, είναι απαραίτητες έτσι ώστε με την παρουσία τους να εμπνεύσουν ξανά. Μικρές πόλεις όπως η Αμαλιάδα και μικρές περιοχές όπως η Ηλεία, δεν έχουν την πολυτέλεια ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους να βρίσκονται μακριά από ομάδες όπως ο Κόροιβος. Μα στ’ αλήθεια, ποιος είπε ότι τελικά και σε πανελλαδικό επίπεδο, το μείζον πρόβλημα δεν είναι η απουσία των μεγάλων αθλητών, των μεγάλων πρωταγωνιστών από τα κέντρα αποφάσεων του αθλητισμού μας. Ποιος είπε ότι το μπάσκετ, το οποίο ανάδειξε και κατέστησε αυτό που είναι σήμερα στην Ελλάδα ένας Γκάλης, ένας Γιαννάκης, ένας Ιωαννίδης, για τους οποίους όλο και κάποιος παράγοντας θα έχει κάτι να τους προσάψει, έχει την πολυτέλεια να πορευτεί χωρίς αυτούς.

Ποιος θα θυμάται αν θέλετε, το πώς και το γιατί έφυγε ο Γκάλης από τον Άρη, από τον Παναθηναϊκό, ο Ιωαννίδης από τον Ολυμπιακό. Όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί και κάποιοι άλλοι, οδήγησαν τις ομάδες τους και τον ελληνικό αθλητισμό στα κορυφαία σκαλοπάτια της δόξας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα