ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόροιβος: Τέλος ο Φλόρβιους –Κάτζος: «Η παρουσία μας προβληματίζει μάνατζερ και παρατρεχάμενους»


Παρελθόν από τον Κόροιβο αποτελεί ο Τζον Φλόρβιους. Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος δεν ακολούθησε την ομάδα στο παιχνίδι της Ρόδου με τον Κολοσσό, αποτελεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες παρελθόν. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα η λύση της συνεργασίας του, αλλά πάντα με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Αμερικανός δεν πρόκειται να παίξει ξανά σε παιχνίδι της ομάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Κόροιβος βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του. Ήδη, πρόσφατο δημοσίευμα του basketblog.gr, κάνει λόγο  για ενδιαφέρον του Κοροίβου για απόκτηση του Τζιν Τιγκ, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τα Τρίκαλα. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα και από την  πλευρά της ομάδας δεν κάνουν επισήμως κανένα σχόλιο αναφορικά με το θέμα του σέντερ, το οποίο απασχολεί την ομάδα.

 

Κάτζος: «Η παρουσία του Κοροίβου ενοχλεί κάποιους»

Στο μεταξύ, με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου σε ιστοσελίδα, συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα basketblog.gr, άρθρο του Νίκου Μπουρλάκη, μέσα από το οποίο εκφράζονται σκέψεις και προβληματισμοί για το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ, μέσα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες ομάδες, ο Σάκης Κάτζος, παράγοντας του Κοροίβου, προχώρησε σε μακροσκελές σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μέσα από την οποία υπογραμμίζει ότι η παρουσία του Κοροίβου δεν είναι αρεστή σε κάποιους οι οποίοι έχουν συμφέρον πίσω από τις ομάδες να βρίσκονται μεγάλοι χρηματοδότες χωρίς άποψη για το άθλημα, προκειμένου να αντλούν από αυτούς χρήματα.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο:

http://www.basketblog.gr/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-all-star-game.html

Διαβάστε εδώ το σχόλιο του Σάκη Κάτζου:

«Με έκπληξη διάβασα το άρθρο του Νίκου Μπουρλάκη στο basketblog με τον τίτλο “Οταν έσβησαν τα φώτα του All Star Game” όπου εμπλέκει τον Κόροιβο λέγοντας… «Στον Κόροιβο οι ηρωισμοί του Καλαμπάκου και των παικτών που καταπίνουν σπαθιά και πάνε με ηρωισμούς είναι αξιοθαύμαστοι αλλά σίγουρα δεν ταιριάζουν σε αυτό που (θέλουμε να) ονομάζουμε επαγγελματική Λίγκα. Αλήθεια, ποια είναι η πρόταση του Κόροιβου σ’ ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα πέρα από την (δικαιολογημένη) συμπάθεια που έχει κερδίσει;». Σε ένα σκεπτικό του αρθρογράφου που μόνο λύπη και τρόμο μου προκαλούν, σκεπτόμενος ποιοι και ποιες λογικές χειραγωγούν καθημερινά τους φιλάθλους του μπάσκετ. Τι μας λέει λοιπόν ο κ.Μπουρλάκης με απλά λόγια, ότι αυτοί που διαθέτουν μικρά μπάτζετ πρέπει να εξαφανιστούν διότι δεν προσφέρουν τίποτα στο ελληνικό μπάσκετ!! Όμορφα, για να πούμε τις αλήθειες, ποιοι όμως έχουν την ίδια άποψη με τον κ. Μπουρλάκη κύριοι; Πρώτα και κύρια οι μάνατζερ οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται στον χώρο χρηματοδότες που να μην γνωρίζουν το άθλημα και να ρίχνουν χρήμα αβίαστα, ακόμα και εάν πηγαίνει στον πάτο του πηγαδιού!! Όλοι οι άλλοι “επαγγελματίες-τεχνοκράτες” του ελληνικού μπάσκετ – δεν αναφέρομαι στους παίκτες και προπονητές- οι οποίοι για τους ίδιους λόγους αναζητούν άτομα έτοιμα να σπαταλήσουν χρήμα για διαφόρους λόγους!! Τέλος όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι πλευρίζουν τον εκάστοτε χρηματοδότη για να του πουλήσουν υπηρεσίες για το καλό του πάντα!!!
Η παρουσία του Κοροίβου σε τί προβληματίζει το ελληνικό μπάσκετ κ.Μπουρλάκη; Το αντίθετο από αυτό που λέτε γίνεται , μάλλον θετικές υπηρεσίες προσφέρει και είναι παράδειγμα προς μίμηση διότι είναι η μ ό ν η ομάδα Α1 με μέσο όρο ηλικίας 23 χρόνια!! Έχει δώσει χρόνο και ρόλο στα ελληνόπουλα των 21, 22,και 23 χρόνων. Αυτό για να ξέρετε δεν έγινε από τύχη αλλά είναι η άποψή μας και του χρόνου θέλουμε να βάλουμε και ακόμα μικρότερους σε ηλικία Έλληνες παίκτες, άλλωστε και οι ξένοι μας μικροί σε ηλικία είναι… Λέτε όλα αυτά να γίνονται από τύχη; Όχι φίλε μου εδώ που είμαστε στην Αμαλιάδα ασχολούμαστε ως παράγοντες με το μπάσκετ από το 1991…έχουμε κάνει μεγάλη διαδρομή για να βρισκόμαστε εδώ, η οποία ποτέ δεν στηρίχθηκε στα χρήματα κάποιου λεφτά αλλά ήταν συλλογική προσπάθεια κάποιων τρελών που όμως ξέρουν από μπάσκετ…αυτό είναι το πρόβλημα!! Ακόμα και οι επιλογές των προπονητών στα 4 χρόνια μας στην Α1′ (τα 2 πρώτα ο Χάρης ο Μαρκόπουλος και τα δυο επόμενα ο Ντίνος Καλαμπάκος) ήταν από άποψη για τί μπάσκετ θέλουμε η ομάδα μας να παίζει, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε να νέα παιδιά!!

Τώρα όσον αφορά το επαγγελματικό μπάσκετ θα έπρεπε να αναρωτηθείτε πόσα ήταν τα έσοδα των ΚΑΕ πριν 6 χρόνια και πόσα σήμερα. Ενημερωτικά σας λέω ότι ήταν πάνω από 500.000€ για τις μικρές ομάδες και σήμερα μετά βίας φτάνουν τις 200.000€.Τα δε έσοδα από εισιτήρια έχουν υποστεί τεράστια μείωση(τιμές και όχι αριθμό) και οι λοιπές χορηγίες τρέχουν με τον ρυθμό της χελώνας λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης , όπου όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν μειώσει τα διαφημιστικά μπάτζετ… Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον το λογικό είναι και το επαγγελματικό μπάσκετ να μελετήσει την αναπροσαρμογή και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, με ποιο ορθολογικά μοντέλα για το καλό των ομάδων!! Εσείς τι προτείνετε; Να βρούμε ανθρώπους που να χρηματοδοτούν στο διηνεκές τις Κ.Α.Ε από την τσέπη τους!! Και καλά για τα μεγάλα μαγαζιά του ελληνικού μπάσκετ, για τις υπόλοιπες ομάδες γιατί και για πόσο να το κάνουν; Η λογική σας διαψεύδεται από το παρελθόν, διότι οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια σε διαλυμένες ομάδες και καταστρεμμένους διοικητικούς παράγοντες, π,χ. Μακεδονικός και Μεσάικος, Απόλλων και Καραπάνος, Πανελλήνιος, Δάφνη, Μαρούσι και Βωβός κ.λ.π αλλά και πιο πρόσφατα, Κ.Α.Ο.Δ, Πανελλήνιος, Κηφισιά μέχρι και τα ιστορικά σωματεία όπως η Α.Ε.Κ και ο Πανιώνιος πήγαν στην Β’Εθνική για να σβήσουν τα χρέη τους!!
Η πρόταση λοιπόν -κ. Μπουρλάκη- του Κοροίβου είναι όλες οι ομάδες να πατήσουν πρώτα και κύρια στα πόδια τους, να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις αξιόλογες , να έχουν φιλάθλους γιατί χωρίς γεμάτα γήπεδα δεν δημιουργείς προϋποθέσεις ανάπτυξης του αθλήματος, να δώσουν χώρο στους νέους Έλληνες αθλητές, να στήνουν προϋπολογισμούς που να έχουν ως βάση τα σταθερά και δικά τους έσοδα και να επιτρέπεται σε χρηματοδότες να εισφέρουν κάθε χρόνο όχι πάνω από το 20-30 % του προϋπολογισμού.
Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουμε να έχουμε φούσκες, πυροτεχνήματα ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το!!
Κ. Μπουρλάκη ο Κόροιβος και άνθρωποί του σε όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής του σίγουρα έχουμε κάνει και λάθη, έχουμε αδικήσει κάποιους, έχουμε στεναχωρήσει κάποιους άλλους, δεν λέμε ότι είμαστε τέλειοι. Αυτό που λέμε είναι ότι είμαστε παρόντες, δίνουμε την μάχη μας κάθε μέρα ,όμως έχουμε πίστη πάνω από όλα στο όραμα μας, στον κόσμο μας που έχει φέρει στην 6η θέση των εισιτηρίων στην Α1′ την ομάδα μας, στους παίκτες μας, στους προπονητές μας, γνωρίζοντας ότι είμαστε οικονομικά αδύναμοι σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες…αλλά κ.Μπουρλάκη στον αθλητισμό δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα…».