Ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Αίαντα και Πανηλειακό, διεξάγεται αύριο Τετάρτη 6/4 στις 5μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης. Ίσως οι δυο κορυφαίες ομάδες της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στην Ηλεία, θα αναμετρηθούν στο πρώτο ημίχρονο μιας διπλής αναμέτρησης, χωρίς να ισχύει το εκτός έδρας γκολ, το οποίο καταργήθηκε από φέτος.
Η χρονική συγκυρία, ευνοεί τον Αίαντα Γαστούνης, ο οποίος έχει πετύχει τον πρωταρχικό του στόχο, την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, ωστόσο σε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε Αίαντα και Πανηλειακό, με την παράδοση, την προϊστορία και τις «φανέλες» που θα τεθούν αντιμέτωπες αύριο, δεν μπορούν να χωρέσουν προγνωστικά. Πρόκειται ίσως για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι, με τον Πανηλειακό, να θέλει πριν πάει στους τελικούς της Α1 με τον Ξενοφώντα, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, μια ομάδα η οποία φέτος ειδικά στην έδρα της, μπόρεσε να πετύχει κάποιες πολύ μεγάλες νίκες.
Και οι δυο ομάδες, προέρχονται από απαιτητικά παιχνίδια την περασμένη Κυριακή, ιδιαίτερα βέβαια ο Πανηλειακός, με τον Αίαντα να χάνει στη Λευκάδα με τραυματισμό τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Καραμανλή, η κατάσταση του οποίου επανεκτιμάται. Σε διαφορετική περίπτωση, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Ραφαήλ Καρακίτσος. Από την άλλη πλευρά, ο Πανηλειακός, δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό πρόβλημα, δεν αποκλείεται όμως ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, φρεσκάροντας την ενδεκάδα.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο «μαγνητίζει» τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ηλείας. Το γήπεδο της Γαστούνης, αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς μετά την άρση της ποσόστωσης στο γήπεδο, ίσως δούμε για πρώτη φορά στην εξέδρα να μην πέφτει «καρφίτσα» (πάντα εμβολιασμένοι και νοσήσαντες βέβαια), με θεατές από ολόκληρη την Ηλεία. Πρόκειται για δυο ματς τα οποία ίσως επαναληφθούν και του χρόνου, σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής πια, αν ο Πανηλειακός μπορέσει και κατακτήσει την άνοδο.