12 C
Pýrgos
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Κύριε Περιφερειάρχη ,Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας

spot_img

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας (μας) την 1/9/21019 ,εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνεργασία προς όφελος της ΗΛΕΙΑΣ. Θεωρώ επιβεβλημένο να σας καταθέσω και γραπτά, όσα κατά καιρούς έχω διατυπώσει κατά την προηγούμενη θητεία μου στο Περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και δημόσια προς τους ΗΛΕΊΟΥΣ Πολίτες ,και αφορούν χρονίζοντα προβλήματα του Νομού μας.

Πιστεύω ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα πρέπει να είμαι ,όπως όλοι μας, χρήσιμος στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων και δράσεων για το Σύνολο της Περιφέρειας μας αλλά και για την Περιφερειακή Ενότητα, την οποία εκπροσωπούμε .Επιγραμματικά αναφέρω τα παρακάτω προβλήματα με στόχο να αποτελέσουν οδηγό μιας αναλυτικής συζήτησης ,μαζί με τους Συναδέλφους  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α. ΒΑΘΜΟΎ, και τους ΦΟΡΕΙΣ του Νομού.

1)ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-ΠΑΤΡΑ –ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ- ΤΣΑΚΩΝΑ: Το θέμα σας είναι γνωστό και εκείνο που απαιτείται άμεσα είναι η παρέμβασή μας για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης-υλοποίησης-ολοκλήρωσης με συγκεκριμένο τρόπο, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες  αρνητικές εξελίξεις με τον Όμιλο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, αλλά και τις δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων που περιπλέκουν περισσότερο το θέμα.

2)Αεροδρόμιο Ανδραβίδας τρόποι αξιοποίησής του-Αεροδιάδρομος  Επιταλίου χρήσεις του.

3)Σιδηρόδρομος :Ηλεία απούσα – φτωχός συγγενής.

4)  Δρόμος Αμαλιάδα –Πηνεία -111:Παράκαμψη α)Αγίου Ιωάννη και  Χαβαρίου β) τμήμα Κεραμιδιά – Εφύρα γ) τμήμα Σιμόπουλο- 111.Επιτέλους οι επί 40 χρόνια υποσχέσεις ας γίνουν Πράξεις από εμάς με την ολοκλήρωση του δρόμου, το χρωστάμε στο Δημοκρατικό Λαό της Πηνείας .

5) Α)Ολοκλήρωση και επέκταση της αποκατάσταση όλων των φθορών στο Φράγμα Πηνειού(και όχι μόνο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) με ταυτόχρονη περιβαλλοντική Ανάπλαση του Φράγματος και Σύνδεσή του μέσω υπάρχοντος οδικού δικτύου με το Δήμο Ανδραβίδας ( μέσω Μπόρσι) και Αχαΐα καθώς και μέσω Αγ. Ηλία – Κεραμιδιά  με Πηνεία.

Παρεμβάσεις Τουριστικής αξιοποίησης και αποκατάστασης του αναψυκτηρίου και Λεμβαρχείου με υποδομές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα τόσο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε επισκέπτες να το συνδυάζουν  με την Αρχαία  Ήλιδα-Ακρόπολη Μουσείο – Χλεμούτσι .Αθλητικές εγκαταστάσεις κωπηλασίας  και άλλες παρεμβάσεις.

Β)Παρεμβάσεις στο φράγμα ΦΛΌΚΑ για την ασφαλή λειτουργία του ,λόγω της παλαιότητας του(1960)

 

6) Παραλιακό μέτωπο: Αγ. Ηλία – Αγ. Μαρίνα – Δουναϊικα – Παλούκι – Κουρούτα – Μαραθιά – Ροβιάτα –Σαβάλια – Παλιοχώρι.

* Αγ. Αθανάσιος Κουρούτας – Παλιοχώρι περίπου 3,5 km

7) Πρόσβαση στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς από :α)Αμαλιάδα – Φραγκαβίλα – Τριανταφυλλιά β)Καρδαμά – Τριανταφυλλιά  γ)Φραγκοπήδημα – Τριανταφυλλιά.

8)  Εργοστάσιο  Απορριμμάτων  Τριανταφυλιάς.

9)Διυλιστήριο  Βόρειας Ηλείας του οποίου η λειτουργία είναι προβληματική και έχει σταματήσει εδώ και μήνες.(Από το μήνα ΑΎΓΟΥΣΤΟ 2019 ξεκίνησε να λειτουργεί)

10) Επαναπλημυρισμός  Λίμνης Μουριάς.

11) Υπογειοποίηση σε όλο το αρδευτικό Δίκτυο-επέκταση δικτύου στη Βόρεια Ηλεία-Προβληματική λειτουργία με ελλείψεις νερού σε περιοχές άρδευσης την καλλιεργητική περίοδο-Προβλήματα στα ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ.

12)Προβληματική Λειτουργία Νοσοκομειακών  Μονάδων Νομού οφειλόμενη στην διαρκή υποβάθμισή τους με την μη στελέχωση τους από προσωπικό .Κτηριολογικοί  έλεγχοι δημοσίων κτηρίων (Σχολεία –Νοσοκομεία –Ιδρύματα-Δημόσιες Υπηρεσίες-κ.λ.π)

13)Φυσικό Αέριο.

14)Σύνδεση Αρχαίας Ολυμπίας  με Βυτίνα-Τρίπολη

Για τα παραπάνω θέματα (και για άλλα) που αναφέρομαι τώρα περιληπτικά, προτείνω να υπάρξει ουσιαστική Συνεργασία με τους Συναδέλφους  ,τους υπηρεσιακούς παράγοντες ,τις Δημοτικές Αρχές και τους φορείς του Νομού μας, με στόχο την ολοκλήρωση όσων εκτελούνται, και την άμεση δρομολόγηση επίλυσής  όλων όσων  εκκρεμούν.

 

Με εκτίμηση

Αγιομυργιαννάκης  Μανώλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ηλείας

ΔΥΤΙΚΗ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα