20.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ Ζαχάρως και η εξαπάτηση των πολιτών

spot_img

Προτεινόμενα

  • ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  ΤΗΣ ΔΕΥΑ-ΖΑΧΑΡΩΣ  ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

        Ευτράπελες… αποφάσεις εις βάρος των δημοτών!

  • «Φορτώνουν» τα οικονομικά βάρη της ΔΕΥΑ-Ζ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα νοικοκυριά του Δήμου μας…
  • Εξακολουθούν με… κουτοπονηριές να λύσουν τα προβλήματα της καταχρεωμένης ΔΕΥΑ-Ζ αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβαρύνουν διαρκώς τους πολίτες και να οδηγούν σε αδιέξοδο τον ίδιο το Δήμο…

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕ.Δ.Α» κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα επεσήμανε την απαράδεκτη τακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία άκουσον – άκουσον αποφάσισε εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αυξήσει τα τέλη ύδρευσης κατά 100% προκειμένου να  καταργήσει το «ειδικό τέλος κατανάλωσης». Δηλαδή «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!!! Αυτή ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής στις πιέσεις της αντιπολίτευσης, η οποία, αντιπολίτευση,  από τις 3 Ιανουαρίου 2018, ζητούσε  εγγράφως, να συνεδριάσει το Δημ. Συμβούλιο για την κατάργηση του ειδικού τέλους κατανάλωσης που διπλασιάζει τους λογαριασμούς του νερού στο Δήμο μας…

Η επί 15 χρόνια,  χωρίς κανέναν  λόγο,  επιβολή του ειδικού τέλους ύδρευσης-αποχέτευσης είχε ως αποτέλεσμα την εισροή πακτωλού χρημάτων στα ταμεία της εταιρίας αλλά και την αδυναμία μεγάλης πλειοψηφίας δημοτών να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς της Δημ. Επιχείρησης…

                   «Εγκλωβίζουν» τους πολίτες

Αυτούς ακριβώς τους πολίτες, τονίζει η παράταξη «ΝΕ.Δ.Α» που δικαιολογημένα δεν μπορούν να πληρώσουν τόσο υψηλούς λογαριασμούς στη ΔΕΥΑ-Ζ, τους έχουν «εγκλωβίσει» σε μια απίστευτη διαδικασία που εξυπηρετεί μόνο τις μικροπολιτικές σκοπιμότητές τους, εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Πρόκειται για μια δημοτική αρχή που μπροστά στον εναγκαλισμό της με την «καρέκλα της εξουσίας» δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους πρακτικές, προσαρμοσμένες στην νοοτροπία μιας κυνικής λογικής που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συμπατριώτες μας. Αυτήν τη νοοτροπία που φέρνει μόνο αδυναμίες και προβλήματα στον τόπο μας, οφείλουμε να την κρίνουμε και να την καταπολεμήσουμε στον απόλυτο βαθμό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Η παράταξη της «ΝΕ.Δ.Α» έχει επανειλημμένα προτείνει την κατάργηση του ειδικού τέλους κατά (80%!) στους λογαριασμούς για την πληρωμή του νερού,  ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Αυτό θα έδινε έτσι την δυνατότητα (με σαφώς πολύ πιο μειωμένες οφειλές) στους δημότες της Ζαχάρως και της Φιγαλίας να πληρώσουν, έστω, εν μέρει τις υποχρεώσεις τους, δίνοντας παράλληλα «ανάσα» στην ΔΕΥΑ-Ζ.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή παρά το γεγονός ότι η χρόνια κακοδιαχείριση έχει δημιουργήσει χρέη πάνω από 500.000 ευρώ.

Εξ  αυτού του λόγου και η «πρεμούρα» τους  να ενσωματώσουν  τη ΔΕΥΑ-Ζ και τα χρέη της στο Δήμο.

Εξάλλου η  «ΝΕ.Δ.Α» και όλοι η δημότες στο Δήμο ουδέποτε είδαν με τα μάτια τους να κατασκευάζεται  ένα  πραγματικά μεγάλο έργο στην πόλη ή τα δημοτικά μας διαμερίσματα για την ύδρευση ή την αποχέτευση.

Το αντίθετο, η ΔΕΥΑ-Ζ δεν προχώρησε  σε σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της υποδομής και της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Οι πάντες, εκτός της δημοτ. Αρχής, έχουν   καταρρίψει το επιχείρημα – «καραμέλα» της δημοτικής πλειοψηφίας ότι,  δήθεν  κατασκευάστηκαν  έργα υποδομής.

Γιατί, λοιπόν, επιμένουν, να «φορτώνουν» τα οικονομικά βάρη και ελλείμματα της ΔΕΥΑ-Ζ στους πολίτες αφού είτε με τον  ένα είτε με τον άλλο τρόπο επί της ουσίας,  δεν προκύπτει ελάφρυνση στις τσέπες των δημοτών μας!

Η Δημ. Αρχή επέλεξε την  τακτική  της κοροϊδίας και της εξαπάτησης  των πολιτών αφού δεν είναι ικανή να «νοικοκυρέψει» το Δήμο και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές και στοιχειώδης υποχρεώσεις της…

Η «ΝΕ.Δ.Α» τους καλεί δημόσια, έστω και τώρα, να αναθεωρήσουν αυτή την τακτική τους, να σταματήσουν – επιτέλους- με τις… ευτράπελες αποφάσεις τους να ζημιώνουν τον πολύπαθο Δήμο μας και να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν άλλο τους δημότες μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα