Κώστας Τζαβάρας: Η κυβέρνηση εμπαίζει πάνω από 200.000 συνταξιούχους

spot_img

Προτεινόμενα

Προσποιούμενος τον λογιστή του πήρε 6.000€

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε...

Κώστας Τζαβάρας: Η κυβέρνηση εμπαίζει πάνω από 200.000 συνταξιούχους που τους έχει καταστήσει ομήρους των υποσχέσεων της για τη χορήγηση της οριστικής τους σύνταξης.

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν μάταια την έκδοση των συντάξεων τους αλλά και την απόλυτη διάλυση του ΕΦΚΑ καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Γιάννης Βρούτσης και 52 ακόμα βουλευτές της ΝΔ.

Όλες οι κυβερνητικές υποσχέσεις έχουν αποδειχτεί ψεύτικες και παραπλανητικές, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλέον καθυστερήσεις ακόμα και 3 ή 4 ετών στην απονομή της οριστικής σύνταξης. Χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν ακόμα μόνο την προσωρινή σύνταξη, περιμένοντας την οριστική, ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχει λάβει ακόμα ούτε και την προσωρινή, παρά τις εύκολες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τα μεγαλόπνοα χρονοδιαγράμματα. Τα στοιχεία του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων που μπορούν να αντληθούν από το σύστημα ΗΛΙΟΣ, το οποίο σχεδίασε και εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2013, είναι αποθαρρυντικά. Ενώ το 2014 ο μέσος ρυθμός έκδοσης οριστικής σύνταξης στο Δημόσιο ήταν περίπου 2500 αιτήσεις το μήνα, τους 9 πρώτους μήνες του 2018, για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, ο ρυθμός αυτός έχει πέσει στις 868 αιτήσεις μηνιαίως. Η ίδια απελπιστική κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα υπόλοιπα ταμεία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τεχνάσματα προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας στον ΕΦΚΑ, εξαπατώντας τους συνταξιούχους και αδιαφορώντας για την δεινή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει με δική της ευθύνη. Προκειμένου να μειώσει το ύψος των εκκρεμών αιτήσεων δεν προσμετρά αυτές που μπαίνουν στο αρχείο λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, με συνέπεια οι καταγγελίες για επιβράδυνση έκδοσης των συντάξεων να πληθαίνουν, ενώ δεν υπάρχει ούτε καταγραφή του συνολικού αριθμού των αιτήσεων που εκκρεμούν. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει το σύστημα ΑΤΛΑΣ, που είχε θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 και το οποίο περιελάμβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα ταχείας και αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων.

Ο Κώστας Τζαβάρας και οι υπόλοιποι 53 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή πόσοι είναι σήμερα οι ασφαλισμένοι ανά πρώην ταμείο που λαμβάνουν μόνο τη προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και για πόσο καιρό, πόσες είναι συνολικά και ανά πρώην ταμείο οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί ούτε προσωρινή σύνταξη καθώς και ποιος είναι ο συνολικός μέσος χρόνος αναμονής για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν σήμερα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα