Κώστας Τζαβάρας: «Η υποκριτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για το παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών»

spot_img

Προτεινόμενα

Η παντελής αδράνεια των αρμοδίων υπουργών κατά την τετραετή διακυβέρνηση Τσίπρα αναδείχθηκε από την απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ.

Η τετραετής αδράνεια και αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών αναδείχθηκε από την απάντηση του υπουργείου Εργασίας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το ίδρυμα παρότι φιλοξενεί 43 νοσηλευόμενους, παραμένει χωρίς μόνιμο γιατρό, με μόλις επτά νοσηλευτές και οκτώ άτομα βοηθητικό προσωπικό, ενώ το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισήμανε ότι, με βάση τα όσα προκύπτουν  από την απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε το ίδρυμα χωρίς ψυχίατρο και, παρότι είχε πάρει κρατική επιχορήγηση 8,4 εκατ. ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2017, ξεκίνησε το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τον Μάρτιο του 2019.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα άφησε το ίδρυμα χωρίς γιατρό και με ελάχιστους νοσηλευτές και, ενώ είχε τα χρήματα από το 2017, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος αποϊδρυματοποίησης μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές του 2019. Η απαράδεκτη κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την απελθούσα, αποδεικνύει την υποκριτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των αναπήρων συμπολιτών μας, ειδικά αυτών που ειναι τρόφιμοι στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών.

Η υφυπουργός Εργασίας, κα Μιχαηλίδου, προσπαθεί με ζήλο και επιμέλεια να καλύψει τον χαμένο χρόνο, καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ειναι στο στάδιο της υπογραφής», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα