ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Λέκκας για σεισμούς στην Ηλεία – Σε αυξημένη επιτήρηση ο νομός

  • 45
    Shares

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε σήμερα για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Ηλεία στην περιοχή στο «Καλημέρα Ελλάδα».

«Εδώ και δύο βδομάδες στον χώρο της Ηλείας εξελίσσεται μία ασθενής σεισμική δραστηριότητα που περιλαμβάνει σεισμούς της τάξεως των 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία όπως είναι επόμενο ανησυχεί τους κατοίκους. Χθες είχαμε μία ένταση αυτών των φαινομένων, είχαμε τέσσερις σεισμικές δονήσεις με μέγεθος 4-5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μεταξύ της Κυλλήνης και του Κατακόλου» είπε και συνέχισε:

«Η κορύφωση των φαινομένων μας έβαλε σε αυξανόμενη επιτήρηση για να δούμε την εξέλιξη των φαινομένων».

Όσο για τον αν ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ . Λέκκας απάντησε:

«Η σεισμικότητα στο νομό Ηλείας εκφράζεται όχι με έναν κύριο σεισμό ο οποίος διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους αλλά με πολλούς σεισμούς μικρούς σεισμούς γύρω στο 5 που εκδηλώνονται σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ποιος είναι ο κύριος σεισμός, από μία μακρόσυρτη σεισμική ακολουθία.

Πιστεύω ότι και τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουμε μία ασθενή σεισμικότητα στο νομό Ηλείας με τα μεγέθη να διατηρούνται κάτω από 5» καταλήγει ο κ. Λέκκας.


  • 45
    Shares