ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Λέκκας: Οι σεισμοί στην Ηλεία ίσως προμηνύουν μεγαλύτερη σεισμική δόνηση

  • 167
    Shares

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος μίλησε για τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ηλείας.

Ο κ. Λέκκας, μεταξύ άλλων, είπε στην εκπομπή One Line πως τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει μια ασθενής σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία ωστόσο έχει φτάσει σε σεισμικές δονήσεις ύψους πάνω από 4 Ρίχτερ (4,2 – 4,9 βαθμούς), όπου είναι διάσπαρτοι σε όλη την περιοχή της Ηλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, η μια εκδοχή είναι πως αυτές οι σεισμικές δονήσεις προμηνύουν σεισμό άνω των 5 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη εκδοχή λέει ότι αυτό ήταν το αποκορύφωμα και από ‘δω και πέρα θα εξασθενήσουν.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και τα σχολεία της περιοχής να παραμείνουν ανοιχτά, καθώς έχουν χτιστεί για να αντέχουν πολύ μεγάλους σεισμούς.

 

«Η σεισμικότητα της Ηλείας δεν έχει σχέση με αυτή της Ζακύνθου»

 

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η περιοχή βρίσκεται υπό παρακολούθηση, τονίζοντας πως η δραστηριότητα της Ηλείας είναι ανεξάρτητη με αυτή που παρουσιάζεται στη Ζάκυνθο.

«Υπάρχει μια έντονη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται και εκφράζεται με σεισμούς μεγαλύτερους των 4 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Υπάρχει μια έντονη σεισμικότητα που την παρακολουθούμε, χωρίς να θεωρώ πως υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Με βάση την ιστορική σεισμικότητα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις τέτοιων σεισμών δεν υπερβαίνουμε την κλίμακα των 5 βαθμών. Υπάρχει αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν ανησυχούμε» ανέφερε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη για μεγάλο γεγονός τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε πως δε θέλει να σχολιάσει τα λεγόμενα συναδέλφου.

Τέλος ανέφερε πως η σεισμικότητα της Ζακύνθου δεν έχει καμία σχέση με την σεισμικότητα που υπάρχει αυτό το διάστημα στην Ηλεία.

«Είναι δύο ανεξάρτητες δραστηριότητες και δεν επηρεάζει η μια την άλλη» σημείωσε.


  • 167
    Shares