ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Λήγει η προθεσμία για τη βιολογική κτηνοτροφία

Εκπνέει σε λίγες ημέρες και ειδικότερα στις 20 Απριλίου 2018 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μέτρο που στοχεύει στη στήριξη των νέων αγροτών,δίνοντας τους την προοπτική και τη διέξοδο μέσα από τη βιολογική κτηνοτροφία.

Επιπλέον δίνει ώθηση προς την ιδιοπαραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, ενώ αποτελεί και μια επιπλέον επιδότηση.

Τα νέα κριτήρια επιλογής για  τη δράση της διατήρησης της βιολογικής κτηνοτροφίας δίνουν βαρύτητα σε αυτούς που είναι κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφοι και συνειδητά ασκούν τη βιολογική κτηνοτροφία (παλαιότητα) και παράγουν μόνοι τους βιολογικές ζωοτροφές.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δεσμευτεί το ποσό των 38.000.000,00 €, εκ των οποίων τα 9.500.000,00 €. Ωστόσο στην περίπτωση που μετά την οριστικοποίηση των παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης παραμείνει αδιάθετο ποσό, το ποσό αυτό «χάνεται» και δίδεται σε άλλη Περιφέρεια.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν για κάθε πρόσθετη πληροφορία και υποστήριξη να απευθύνονται στην Ένωση  Νέων Αγροτών Ηλείας.