23.1 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Λίμνη Μουριάς, Καϊάφας, Κυπαρισσιακός Κόλπος και Επικούριος, στο επίκεντρο συναντήσεων   του υπ. βουλευτή Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

Παρεμβάσεις για ζωτικής σημασίας ζητήματα από τον Κώστα Τζαβάρα

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του πρ. υπουργού, με το προεδρείο  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων επ. Ολυμπίας.

Παρεμβάσεις ουσίας για ζωτικής σημασίας ζητήματα  που  αφορούν ολόκληρη την  Ηλεία, γίνονται κατά τις ομιλίες και συναντήσεις που έχει ο βουλευτής και πρ. υπουργός  Κώστας Τζαβάρας με τους κατοίκους καθώς και φορείς του Νομού.

Στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων που είχε ο υποψήφιος  βουλευτής Ηλείας,  βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε θέματα που έχουν να κάνουν με τον επαναπλημμυρισμό της πρ. λίμνης Μουριάς, την αξιοποίηση  του Καϊάφα, την ανάπτυξη στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, την πρόσβαση στον Επικούριο, την παραποτάμια οδό προς Θεισόα και Μεγαλόπολη, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων κ.α.

 

Επαναπλημμυρισμός της πρ. λίμνης Μουριάς

 

«Θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να πραγματοποιείται το όνειρο  για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και τη περιοχής», ανέφερε  ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης  που έγινε την Κυριακή  στην πρώην λίμνη Μουριάς,  από το σύλλογο φίλων του οικοσυστήματος. Ταυτόχρονα  υπογράμμισε ότι υποστηρίζει εδώ  πολλά χρόνια αυτή την προσπάθεια, επισημαίνοντας συγχρόνως  ότι θα βρίσκεται στο πλευρό φορέων και κατοίκων, προκειμένου μαζί με το νέο Περιφερειάρχη  να τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις  προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί.

 

Καϊάφας και Κυπαρισσιακός κυριάρχησαν στη Ζαχάρω

 

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στο κέντρο της Ζαχάρως, ο βουλευτής Ηλείας δήλωσε ότι ήλθε η ώρα να ξεμπλοκάρει  η υπόθεση της αξιοποίησης του Καϊάφα, τον οποίο ανέφερε στην ομιλία του στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα πάρει μπροστά  αυτό το θέμα τα επόμενα χρόνια.

Για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι να μπει τάξη  σε όλες αυτές τις διατάξεις του Π.Δ.  που έχουν  να κάνουν  με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας,  λέγοντας συγχρόνως πως ο νέος Δήμαρχος μαζί με τον Περιφερειάρχη και την καινούργια κυβέρνηση, θα πρέπει ν’ αναλάβουν πρωτοβουλία για ν’ αντιμετωπιστεί το όλο θέμα.

Αναφορά εξάλλου έγινε στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, στην  ασφάλεια, στην ανάδειξη των αρχαιολογικών  χώρων (αρχαία Φιγαλεία Λέπρεο, Πρασιδάκι), στην προστασία του οικοσυστήματος της Νέδας  κ.α.

 

Συνάντηση με προεδρείο Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων επ. Ολυμπίας

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγινε εξάλλου η συνάντηση του υποψ. βουλευτή Ηλείας, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών  Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας στην Αθήνα, κατά την οποία κυριάρχησαν οι  ανάγκες, τα προβλήματα αλλά και οι  προοπτικές  για την ανάπτυξη της Ολυμπίας και ολόκληρης της Ηλείας.

Πρώτα και κύρια εξετάστηκε το ζήτημα της προσβασιμότητας στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που είναι ο Επικούριος Απόλλωνας, για τον οποίο επισημάνθηκε ότι είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη η παρουσία του  στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα  τονίστηκε ότι το οι δρόμοι πρόσβασης προς το Ναό του Επικούριου βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση,  ενώ απολύτως αναγκαία χαρακτηρίστηκε  και η ολοκλήρωση της παραποτάμιας οδού που οδηγεί  προς Θεισόα και Μεγαλόπολη με στόχο τη  σύνδεσή της  με Μορέα.

Παρόντες συνάντηση ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Λυνιστιάνων, Αθ.Τράπαλης, Α’ Αντιπρόεδρος, μέλος του Συλλόγου Ανδριτσάνων Αθηνών-Πειραιώς, Φώτης Βλάχος, Β’ Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος Συλλόγου απανταχού Μακισταιών, Γιώργος Παπαγρηγορίου μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Συλλόγου Δαφνουλαίων, Παναγιώτα Κυριακόπουλου μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Συλλόγου απανταχού Ξηροχωριτών, Μάρκος Σμυρνής Α’ αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ., Ταμίας Συλλόγου αποδήμων Λυνιστιάνων και Δημήτρης Γρηγορόπουλος, μέλος Συλλόγου απανταχού Μακισταίων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα