ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λίφτινγκ στα αντλιοστάσια από τον ΓΟΕΒ 


Τ.Αλτάνης: «Κάνουμε αυτό που πρέπει ως νέα διοίκηση στηρίζουμε το εγγειοβελτιωτικό μας έργο» 

Ο σχεδιασμός του Γενικού  Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων για την ολοκλήρωση καθαρισμού των διωρύγων Πηνειού και Αλφειού είναι σε πλήρη εξέλιξη ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου. Δεν αρκεί ωστόσο αυτό για να δοθεί νερό στους αρδευτές γι αυτό και ο Οργανισμός κινητοποίησε το έμψυχο δυναμικό ακόμα και ανήμερα της εθνικής μας επετείου προκειμένου να διορθώσει ζημιές χρόνων  σε αντλιοστάσια της βόρειας  ζώνης του ηλειακού κάμπου.

Συγκεκριμένα συντήρηση και επιδιορθώσεις έγιναν στα αντλιοστάσια Α1-  Α2( θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα)   για την ευρύτερη καλλιεργητική ζώνη Αμαλιάδας και Αμπελοκάμπου ώστε να ποτίσουν το επόμενο διάστημα κυρίως σε πρώτη φάση  οι πατατοπαραγωγοί που έχουν υποβάλλει αιτήματα για τις πρώιμες καλλιέργειες.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αναστάσιος Αλτάνης που βρέθηκε στις εργασίες συντήρησης των αντλιοστασίων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φετινή αρδευτική περίοδος θα κυλήσει χωρίς προβλήματα ενώ σχολίασε με έμφαση ότι η συντήρηση δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια: « Είμαστε και σήμερα εδώ ανήμερα της εθνικής μας επετείου να διορθώσουμε τις ζημιές σε αντλιοστάσια που δυστυχώς είχε σταματήσει η συντήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάνουμε αυτό που πρέπει ως νέα διοίκηση στηρίζουμε το εγγειοβελτιωτικό μας έργο παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο οργανισμός. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα να δώσουμε νερό στους αρδευτές μας…»