ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Λαμπρά εορτάστηκε ο Πολιούχος Άγιος Αθανάσιος πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχος της Αμαλιάδας (φώτο+βίντεο)


Σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, μνήμη του Αγίου Αθανασίου πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου της Αμαλιάδας, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αμαλιάδας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανού, Καισαριανής κ. Δανιήλ και των επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εορταζομένου αγίου Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Ακόμη, τρισάγιο στη Φραγκαβίλλα Αμαλιάδος επί του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το μεσημέρι της Πέμπτης 18ης Ιανουαρίου.

Χρέος τιμής, όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Αθανάσιο, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη φιλοξενία των 415 παιδιών της Κύπρου στην Ηλεία κατά τα αιματηρά γεγονότα της τουρκικής εισβολής της Κύπρου το 1974.

Επίσης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ήλιδος (Αμαλιάδας) κ. Χρίστος Χριστοδουλόπουλος, απένειμε στο Μακαριώτατο τον ύψιστο τίτλο τιμής της πόλεως και στη συνέχεια παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ο Στολισμός της εικόνας πραγματοποιήθηκε από το ανθοπωλείο ανθοκήπιο Βαρελάς.