ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Πύργο


Στον  εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πύργου, την παραμονή της εορτής της Πεντηκοστής, τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Μέγας  Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Ο κ. Γερμανός  αφού ευλόγησε τους άρτους  πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως, ορθοτόμησε και τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, αλλά  και την κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος,  του οποίου η  παρουσία στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι πηγή αγαθότητος και ευεργεσίας.

Την περίλαμπρη ημέρα της Πεντηκοστής, τιμώντας και εορτάζοντας  την μεγάλη και τελευταία Δεσποτική εορτή της περιόδου του ιερού Πεντηκοσταρίου, ο οικείος Εφημέριος π. Νεκτάριος Συμεωνίδης,  ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία τέλεσε τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, ενώ ανέγνωσε τις  συνταρακτικές ευχές της γονυκλισίας  και ως «διαμεσολαβητής» μεταξύ του λαού και του Θεού, ικέτευσε για την έκχυση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος, στις ψυχές του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος.

Η Πεντηκοστή για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας, είναι πολύ μεγάλη και σημαντική Δεσποτική εορτή, διότι την ημέρα αυτή το Άγιο Πνεύμα, αφού διάνοιξε τον νουν των μαθητών στο υπερώο των Ιεροσολύμων, αφού τους καθάρισε από κάθε αμαρτία και αφού τους ενδυνάμωσε για να εργασθούν και να κοπιάσουν στην διακονία του κηρύγματος, εισήλθε στην πρώτη Εκκλησία και έκτοτε παραμένει σ΄ αυτήν, διότι η Εκκλησία είναι Ταμιούχος της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος και χωρίς την Εκκλησία δεν ενεργεί το Άγιο Πνεύμα, αλλά ούτε και Εκκλησία υπάρχει και στέκεται χωρίς το Άγιο Πνεύμα.