ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Λαογραφικό Μουσείο Αγ. Μαύρας: Εγκαινιάστηκε ένα στολίδι για την Ηλεία


Τις πύλες του για το κοινό, άνοιξε και επίσημα το εντυπωσιακό Λαογραφικό Μουσείο στην Αγία Μαύρα του δήμου Πηνειού, το οποίο εγκαινιάστηκε παρουσία πολλών τοπικών φορέων και αρχών, καθώς και πλήθους  κόσμου.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών»  βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,  τοπικοί  φορείς και πλήθος κόσμου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους που με επιμέλεια δημιούργησε ο π. Δήμαρχος Τραγανού, Γρηγόρης Γιαννακόπουλος με ομάδα εθελοντών και δωρητών.

Στο Μουσείο συγκεκριμένα έχουν συγκεντρωθεί και εκτίθενται αρκετά αντικείμενα από τη λαογραφία του τόπου, από την παλιά ζωή, τα παλιά επαγγέλματα, κ.α.

Το Λαογραφικό Μουσείο περιλαμβάνει τρεις βασικές θεματικές ενότητες, που είναι το παλιό σπίτι με έπιπλα, ρούχα, εργαλεία και διάφορα χρηστικά αντικείμενα, τα παλιά επαγγέλματα που κάποια μάλιστα έχουν χαθεί και τα ζωντανά θέματα που θα αναπτυχθούν στον αύλειο χώρο, όπως για παράδειγμα το όργωμα με το άλογο.

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Πηνειού Αλ. Καστρινός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ταν μια προσπάθεια την οποία ξεκίνησε ο κ. Γιαννακόπουλος και συνέδραμε  όλο το δημοτικό συμβούλιο για την επίτευξή της.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Τραγανού τόνισε πως «μετά από τρία χρόνια αγώνα και αγωνία επιτέλους έφτασε αυτή η ωραία ώρα, η όμορφη στιγμή, να εγκαινιάσουμε ένα λαογραφικό σχολείο. Στόχος μας είναι να σώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε έναν πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας».