Λεχαινά: Η καταιγίδα κατέστρεψε το τριφύλλι

spot_img

Προτεινόμενα

Η καταιγίδα που εκδηλώθηκε πριν από λίγο καιρό είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει το τριφύλλι, προτού γίνει «μπάλα», με τους παραγωγούς να δηλώνουν ότι πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ παράλληλα ήρθε άμεσα εκτιμητής του ΕΛΓΑ στα Λεχαινά για να γίνει καταγραφή της ζημίας που προκλήθηκε από την καταιγίδα.

Συγκεκριμένα, περίπου 300 στρέμματα τριφύλλι, στην περιοχή των Λεχαινών «άναψαν» και πλέον δεν μπορεί να πουληθεί, ενώ ο Υπεύθυνος αγροτικού τομέα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Διονύσης Μάλλιαρης, τόνισε πως η τελευταία ισχυρή βροχόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες καλαμποκιού, βιομηχανικής τομάτας, πεπονιών, καθώς και ζημιές προκλήθηκαν στο τριφύλλι στα Λεχαινά προσθέτοντας πως η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και το λόγο από εδώ και πέρα έχει ο ΕΛΓΑ.

Ακόμα, ο κ. Μάλλιαρης, ευχαρίστησε την Προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στο Γραφείο Εποπτείας Φυτικού Τομέα Ηλείας, κα. Πανταζοπούλου Αγγελική η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για αποστολή γεωπόνου εκτιμητή για το τριφύλλι.

Τέλος, οι αγρότες της περιοχής, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, αφού το τριφύλλι μετά την βροχή δεν μπορεί να γίνει «μπάλα» και να πουληθεί.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα