25.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Λυμπέρης για τη βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου: «Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις για μερικά χιλιάρικα» (βίντεο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Όλα είναι έτοιμα και το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας παραδίδεται στο κοινό, τους αθλούμενους, αλλά και τους αθλητές. Ο Δήμαρχος Ήλιδας και ο Πρόεδρος του ΝΠΠΔ «Ηλείος», δηλαδή ο Γιάννης Λυμπέρης και ο Ευγένιος Αστερής, μίλησαν στα ΜΜΕ με αφορμή αυτή την έναρξη. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ήλιδας, απαντώντας σε ερώτηση για την βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου, απεφάνθη κατηγορηματικά ότι λόγω των ειδικών του χαρακτηριστικών, το κόστος είναι πολύ μικρότερο, υπογραμμίζοντας ότι εκεί που θα χρειάζεται θα είναι και ο Δήμος Ήλιδας αρωγός, προκειμένου οι πολίτες της Ηλείας να έχουν το κολυμβητήριο στη διάθεσή τους.

Ήδη ο Δήμος προσέλαβε προπονητή και  ναυαγοσώστη, για το πρόγραμμα προπονήσεων των πολιτών. Παράλληλα όπως ανέφερε, το κολυμβητήριο είναι στη διάθεση και των δυο συλλόγων, ενώ από την ερχόμενη βδομάδα, ξεκινούν και τα σχολεία της περιοχής, καθώς απομένουν τα τυπικά για να ξεκινήσει και το καθιερωμένο πρόγραμμα σχολικής κολύμβησης. Νωρίτερα μάλιστα το απόγευμα, υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Λυμπέρη, τον Ευγένιο Αστερή και τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Ηλείας, Γιάννη Γεωργακόπουλο, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι βρίσκεται στα σκαριά η διοργάνωση κολυμβητικών ημερίδων, μια για τα σχολεία του Πύργου και μια για τα σχολεία της Αμαλιάδας, της Γαστούνης και των Λεχαινών.

 

Η συνάντηση με τον υπεύθυνο γραφείου φυσικής αγωγής Ηλείας, έβγαλε ως είδηση ότι εντός των ημερών, θα μπορέσουν τα σχολεία της Ηλείας να κάνουν τις πρώτες προπονήσεις στο κολυμβητήριο.

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ανέφερε:

«Δηλώσαμε εδώ και δυο μήνες ότι βρήκαμε μια κατάσταση απαράδεκτη στο κολυμβητήριο. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το έργο, να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι δημότες, όχι μόνο της Ήλιδας, αλλά και της Ηλείας. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια καταγραφής της κατάστασης που υπήρχε. Και των ζημιών. Και συγχρόνως τακτοποίησης της λειτουργίας, δηλαδή των συλλόγων και των υπευθύνων από τη διοίκηση του Ηλείου, ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Σήμερα έχουμε έναρξη. Την άλλη βδομάδα έρχονται και τα σχολεία. Και πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσει το κολυμβητήριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Λέω πιστεύω, επειδή δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα πλήρως. Προχωρήσαμε με το ενεργειακό πάρκο και τώρα πάμε σε αντλία θερμότητας. Αν όλα είναι εντάξει,  θα δούμε τις παλιές εικόνες που είδαμε στη δοκιμαστική του λειτουργία το 2014. Να έχει έξω χαμηλές θερμοκρασίες και μέσα να βλέπεις τα παιδάκια και τους αθλητές να κολυμπάνε. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε για το κολυμβητήριο και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. θα τα καταφέρουν. Όσον αφορά τους συλλόγους, θα τακτοποιηθούν όλα. Θα υπάρχουν κάρτες εισόδου και θα μπαίνουν μέσα εκείνοι οι οποίοι θα κολυμπάνε στην πισίνα. Οι υπόλοιποι θα έχουν χώρους έξω, έχουμε φτιάξει ένα θαυμάσιο χώρο και με κυλικείο, όπου θα μπορούν να παρακολουθούν».

Σε ερώτηση αν το κολυμβητήριο είναι βιώσιμο οικονομικά, απάντησε:

«Έχω πει πολλές φορές, δεν ξέρω πόσο μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι το κολυμβητήριο αυτό, έχει το 1/3, το 1/4 του κόστους που έχει μια κανονική πισίνα, τα άλλα κολυμβητήρια της χώρας δηλαδή, που ζεσταίνονται με πετρέλαιο. Υπάρχει τεράστια οικονομία με τη γεωθερμία και με τους ηλιακούς, σε χρήμα, αλλά και σε αποτύπωμα διοξειδίου. Είναι δηλαδή ένα βιοκλιματικό κολυμβητήριο. Είναι μοναδικό στη χώρα και ίσως και στην Ευρώπη. Δεν έχω ακόμα δει στην Ευρώπη κολυμβητήριο που να είναι αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άρα το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο. Μεγάλο φάνηκε! Μεγάλο το παρουσίασαν οι προηγούμενοι υπεύθυνοι, ότι έχει τεράστια κόστη, ΔΕΗ, χρέη κ.λπ. Προφανώς από τη στιγμή που θα υπάρχει η οικονομική συμμετοχή αυτών που “έχουν”, σε μεγάλο βαθμό θα βγαίνει το κόστος. Γι’ αυτούς που “δεν έχουν” θα υπάρξει πρόγραμμα να μην αποκλειστούν. Από εκεί και ύστερα, γι’ αυτό είναι και ο Δήμος, η Αρχή που εκπροσωπεί τους δημότες, για να συμπληρώσει το όποιο έλλειμμα θα υπάρξει ώστε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα κάνουμε εκπτώσεις εδώ για μερικά χιλιάρικα».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις των Ευγένιου Αστερή και Γιάννη Λυμπέρη, με τον Δήμαρχο Ήλιδας να απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα που του απηύθυναν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα