28.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Λυμπέρης: «Κοινό μέτωπο για να αποφύγουμε τα δικαστήρια»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Οι εξελίξεις πάνω στο θέμα της κατασκευής του δρόμου Πάτρα – Πύργος, μετά τη συμφωνία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τους παραχωρησιούχους, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, αλλά και η άσκηση πίεσης στις σημερινές εταιρείας να μην κρατήσουν «καθηλωμένο» το έργο στα Δικαστήρια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης τύπου του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Ξεκινώντας ο κ. Λυμπέρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ όπως κάνω πάντα, όπως έκανα όλα τα χρόνια, πόσο μάλλον τώρα που έχω ωριμάσει στα πράγματα, θα πω ευθέως την άποψή μου προς πάσα κατεύθυνση. Η Ηλεία το ότι δεν έχει δρόμο, δεν φταίει γιατί δεν ήταν αγωνιστική, δεν φταίει γιατί ήταν υπεραγωνιστική, δεν φταίει γιατί ήταν δεδομένη από παλαιότερα κόμματα, πολιτικές καταστάσεις ή κυβερνήσεις, φταίει το ότι από μόνη της, κυρίως ποτέ δεν μπόρεσε ενοποιημένα να ξεκαθαρίσει τους στόχους της.

Ο κόσμος ακούει από άλλους αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς που τον εκπροσωπούνε ότι ο δρόμος, η μόνη περίπτωση να γίνει, είναι να γίνει όπως είναι σήμερα. Από άλλους ακούει ότι όπως είναι σήμερα αποκλείεται να γίνει ο δρόμος και πρέπει να γίνει κάτι άλλο. Από άλλους ακούει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μαζευτούμε στο Σύνταγμα να πάμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί δεν γίνεται ο δρόμος. Όλος τυχαίος 1-2 μήνες αφού έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση ενώ 5 χρόνια πριν, από το 2015 δεν γινόταν τίποτα, δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς.

Εμένα με ξέρετε, με ξέρει όλη η Ηλεία τι ιδεολογία έχω, τι Θεό πιστεύω και ποιος είμαι και αν ποτέ αβαντάρισα κάποια εξουσία, την όποια εξουσία. Το αντίθετο που έχουν βγάλει ότι ήμουν εναντίον των εξουσιών.

Εμείς σήμερα θέλουμε τον δρόμο, χθες αν ήταν δυνατόν. Αυτό είναι πράγμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει όχι, εκτός από κάποιους, που επαναφέραν κάποια στιγμή ατυχώς το θέμα της νότιας χάραξης, την παράκαμψη στα Βραχνέϊκα. Αυτοί το ξεχάσαν αμέσως, δεν νομίζω ότι το αποδέχεται κανείς σήμερα αυτό, το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί, οι πάντες έχουν αποφανθεί, άρα δεν τίθεται στο τραπέζι θέμα συζήτησης αυτό καθόλου. Όποιος το λέει π.χ. δήμαρχος Πατρέων, ας το λέει, δικό του θέμα είναι, τον αγνοούμε, δεν ασχολούμαστε και προχωράμε».

 

Το έργο όπως είναι δεν γίνεται…

 

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του έργου ο δήμαρχος Ήλιδας είπε: «Σήμερα, μετά από έναν χρόνο και που έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι, οι 8 εργολαβίες που είναι να γίνουν, έχει εκτελεστεί στα 9 χιλιόμετρα που είναι εδώ στην Αμαλιάδα το 4-4.5% του έργου. Σε άλλα 2 -3 τμήματα έχει εκτελεστεί από 0,1 έως 0,14% του έργου. Και στα υπόλοιπα δεν έχει μπει κανένας. Υπάρχει νοήμων άνθρωπος και μάλιστα να είναι και δήμαρχος στην Ηλεία και το λέω για τον φίλο μου τον Τάκη Αντωνακόπουλο ευθέως, που να πιστεύει σε αυτή τη τρομερή και θλιβερή, τη δραματική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα μπορεί να τελειώσει έργο; Τον ρωτώ ευθέως, υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να το πιστεύει αυτό;

Και τι έγινε άμα δεν γίνει το 2023, να πάμε το 2024, 2025, Προχθές ο υπουργός μας έδειξε τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προέβαλε όλε τις αντιρρήσεις της για να σπάσει το έργο στα 8 κομμάτια και εν τέλει με τις πιέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης τότε έδωσε το ΟΚ να προχωρήσει η δημοπρασία σε 8 κομμάτια με τον όρο, το 2023, αν δεν το έχετε παραδώσει σταματάμε, δεν περνάμε γέφυρα τα ποσά και το 2025 μας επιστρέφετε και τα χρήματα που έχει πάρει μέχρι τότε και ψάξτε να βρείτε δικά σας χρήματα από το Ταμείο Επενδύσεων για να κάνετε αυτό το έργο.

Θα γίνουμε σοβαροί κάποια στιγμή εδώ στην Ηλεία;

Να δούμε πως πραγματικά θα πιέσουμε πρώτα σε γραφεία, πρώτα σε υπουργεία και μετά στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις Εθνικές Οδούς και όπου αλλού χρειαστεί. Δεν είχα ούτε θα έχω ποτέ αντίρρηση σε αυτό. Όπως πρέπει να πληροφορήσουμε τον κόσμο, αυτός είναι η δύναμη της Ηλείας.

Δρόμος με 8 εργολάβους, με έναν εργολάβο έκπτωτο, με επόμενες διευθετήσεις, ο επόμενος και ο μεθεπόμενος, με Συμβούλια Επικρατείας, με δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, ο ένας σταματάει εδώ και ξεκινάει από εκεί, δεν πρόκειται να γίνει, είμαι πεπεισμένος.

Το λέω υπεύθυνα σαν δήμαρχος με 20 χρόνια εμπειρία ότι δεν γίνεται. Μακάρι να βγει κάποιος και να μου αποδείξει ότι γίνεται».

 

Θετική η συμφωνία

 

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία και στα βήματα που πρέπει να την ακολουθήσουν, ο κ. Λυμπέρης είπε:

«Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι δεν με ενδιαφέρουν οι εργολάβοι, δεν είμαι με κανέναν. Είμαι με τη λογική που η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου λέει ότι θα έχουμε πιθανότητα να γίνει ο δρόμος.

Το βήμα που έκανε ο υπουργός να συμφωνήσει με τους παραχωρησιούχους οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν το έργο, είναι θετικό. Σε 36 μήνες να υπογράψουν και να κάνουν το δρόμο. Το μείον είναι να μην δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την έγκριση πάλι για παραχώρηση.

Πιστεύω όμως επειδή αυτή είναι η λογική των Επιτροπών Ανταγωνισμού και επειδή συμφώνησαν και οι παραχωρησιούχοι, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση πει το ναι, που πιστεύω ότι θα το πει, τελειώνουμε με έναν σκόπελο.

Και πάμε μετά η εταιρεία παραχώρησης να κάνει τον δρόμο που λέει ότι θα τον παραδώσει νωρίτερα και μπορεί να το κάνει, γιατί ο δρόμος αυτός είναι ο ευκολότερος των αυτοκινητοδρόμων.

Αν ξεπεράσουμε αυτό τον σκόπελο, τους επόμενους 2-3 μήνες έχουμε το θέμα των σημερινών συμβάσεων και της καινούργιας της εταιρείας. Εκεί υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος των δικαστηρίων, αν προσφύγουν στα Δικαστήρια.

Εκεί εντοπίζω εγώ και το λέω ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Οι 180.000 Ηλείοι με τους εκπροσώπους τους. Αυτές οι εταιρείες, εκπροσωπούνται από ανθρώπους και αυτούς τους ανθρώπους έναν – έναν πρέπει να τους βρούμε. Να τους πούμε κύριοι, πρέπει να τα βρείτε για να μπορέσουμε να πάρουμε τον δρόμο μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματά μας, μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που σκοτώνονται, δεν θα πάτε δικαστήρια.

Εκεί εντοπίζω εγώ τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.

Να βρεθούμε ένα μέτωπο, Περιφερειάρχης, δήμαρχοι κυρίως του νομού αλλά κυρίως και της Δυτικής Αχαΐας, εκεί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και από τώρα, σε συνεχή πληροφόρηση με το υπουργείο, τον υπουργό και τους παράγοντες και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να  πιέσουμε, να παρέμβουμε να ξεκινήσει το έργο σε όλο το μήκος και πλάτος

Αυτό βλέπω ως στόχο, ως ρεαλιστική λογική, για να τελειώσει το έργο μια ώρα γρηγορότερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα