ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

ΛΥΝΙΣΤΑΙΝΑ: Πέθανε αβοήθητος – Το κοντινότερο ασθενοφόρο ήταν 100χλμ μακριά


Αβοήθητος απεβίωσε χθες ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Λυνίσταινας Ολυμπίας ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε να επέμβει ο εφημερεύον ιατρός του Κ.Υ Ανδρίτσαινας το οποίο βρίσκεται περίπου 10′ από τη Λυνίσταινα.

Όμως ο ιατρός, δεν μπορούσε να αφήσει το Κ.Υ καθώς ήταν ο μοναδικός που είχε βάρδια! Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν πως το πλησιέστερο ασθενοφόρο βρίσκεται 100χλμ μακριά δηλαδή στην Αμαλιάδα. Δυστυχώς ο ηλικιωμένος υπέκυψε πριν φθάσει το ασθενοφόρο, το οποίο άνηκε μέχρι πριν λίγους μήνες στο Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας και το Κ.Υ Ζαχάρως αλλά με απόφαση δήμου δόθηκε στο ΕΚΑΒ Πάτρας.

Ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την ερημοποίηση της Επαρχίας Ολυμπίας ενώ η ευθύνη βαρύνει τους αυτό-διοικητικούς παράγοντες και βουλευτές της Ηλείας για το γεγονός πως το Κ.Υ Ανδρίτσαινας είναι από τα λίγα στην Ελλάδα που δε διαθέτει ασθενοφόρο.

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24