Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Μένουν… μέχρι να φύγουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας!

spot_img

Κανονικά, χωρίς όμως νέους εισακτέους, θα συνεχίσουν την λειτουργία τους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Το προεδρικό διάταγμα για τη «μεταφορά» των σχολών δεν έχει υπογραφεί ακόμα ενώ την ίδια στιγμή, η ελάχιστη βάση εισαγωγής χτύπησε «καμπανάκι» στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που… αλλιώς τα λογάριαζε και αλλιώς της βγήκαν τα πράγματα στην πορεία.

Εννέα είναι μόλις οι νεοεισαχθέντες φοιτητές στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας, στη σχολή δηλαδή με την οποία θα συγχωνευτεί το Τμήμα της Αμαλιάδας. Τα σχέδια της Πρυτανείας «ναυάγησαν» πριν καλά – καλά δημιουργηθεί η νέα… υπερσχολή που σχεδίαζε να δημιουργήσει!

Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να σκεφτεί η Πρυτανεία και το Υπουργείο Παιδείας τι μέλλει γεννέσθαι με τα τμήματα της Ηλείας αν και… με «μπούσουλα» πλέον την ελάχιστη βάση εισαγωγής, δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε «τσουνάμι» κλεισίματος – καταργήσεων σχολών και συρρίκνωσης των Πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα