ΗΛΕΙΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Μέρες του 2007 ζει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας…(βίντεο)

  • 115
    Shares

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην νότια Ηλεία, με πυροσβέστες από πάρα πολλές περιοχές της χώρας να ρίχνονται στην μάχη με τις φλόγες που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Χελιδονίου, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρήσουν αργά το απόγευμα 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Στη «μάχη» με τις φλόγες ρίχτηκαν μηχανήματα και υδροφόρες των όμορων δήμων.

Αργά το απόγευμα προσγειώθηκε στο Χελιδόνι με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο καθώς και τον Διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη.

Στην πυρκαγιά βρέθηκε και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος ο οποίος βρισκόταν στις Κεχριές και διατάχθηκε να αποχωρήσει για να έρθει στην Ηλεία, ενώ το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας συντονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση του δήμου Πύργου όπου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο σύσσωμη σχεδόν η Δημοτική Αρχή, τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του δήμου κ.α. βρέθηκαν στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Λαντζόι.


  • 115
    Shares