ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα στον Μάϊο οι αιτήσεις για τις 36.500 θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες


Μέσα στον Μάιο 2020, αναμένεται, σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2020 που αφορά 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο σχεδιασμός για τη νέα ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2020, προβλέπει την υποβολή αιτήσεων μέσα στον τρέχοντα μήνα, προκειμένου στο τέλος του επόμενου μήνα να μπουν οι πρώτοι επιτυχόντες στις θέσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να ληφθεί η τελική έγκριση για την προκήρυξη των θέσεων.

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες κ.α.

Δικαίωμα συμμετοχής, θυμίζουμε ότι, δεν έχουν οι άνεργοι που έλαβαν μέρος στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι, κατόπιν πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, καλούνται να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Η αίτηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά την συμπλήρωσή της, οι δυνητικά ωφελούμενοι την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/).

Η δράση περιλαμβάνει τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.