ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Μέτρα προστασίας ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας


Επιστολή προς την Περιφερειακή Αρχή έστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας  που αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια σχετικών μας εγγράφων που αφορούν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και με αφορμή τις νέες εξελίξεις που έχουν σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων τα οποία θα πρέπει να λάβετε.

Ενδεικτικά θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε:

  1. στη χορήγηση ικανού αριθμού πιστοποιημένων ιατρικών μασκών στο σύνολο του προσωπικού καθώς και κάθε άλλου απαιτούμενου μέσου προστασίας ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας και την ειδικότητα (π.χ. γάντια μίας χρήσεως)
  2. στη χορήγηση σε κάθε γραφείο, αλκοολούχων διαλυμάτων καθώς και στην συστηματική ανανέωση του αλκοολούχου διαλύματος στα ήδη τοποθετημένα δοχεία των κοινόχρηστων χώρων
  3. στην ύπαρξη χάρτινων πετσετών μιας χρήσης σε όλους τους χώρους υγιεινής
  4. στην τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών Plexiglass σε όσα γραφεία υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών καθώς και στην τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων σημάτων για τις αποστάσεις ασφαλείας.
  5. στον επαναλαμβανόμενο ημερήσιο και συχνό καθαρισμό των χώρων εργασίας (δάπεδα, χώροι υγιεινής, πόμολα, χερούλια βρύσες, κιγκλιδώματα) με κατάλληλα διαλύματα
  6. στην εβδομαδιαία απολύμανση των κτιρίων που στεγάζονται οι Υπηρεσίες καθώς και των υπηρεσιακών αυτοκινήτων

Τέλος θεωρούμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός μοριακός έλεγχος (PCR) με ευθύνη και δαπάνη της Περιφέρειας, επί του συνόλου των εργαζομένων με προτεραιότητα όμως σε αυτούς που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».