Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Μία ολόκληρη φιέστα στήθηκε προχθές στην Αμαλιάδα για την δημιουργία Γεωργικής μεταλυκειακής σχολής

spot_img

Μία ολόκληρη φιέστα στήθηκε προχθές στην Αμαλιάδα προκειμένου κάποιοι να γιορτάσουν για την δημιουργία Γεωργικής μεταλυκειακής σχολής στην περιοχή.

Η μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε και τελείωσε στα τμήματα της Ηλείας. Γιατί όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το μεγαλύτερο “αγκάθι” για ολόκληρο το πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας ήταν τα τμήματα Αμαλιάδας και Πύργου και όχι τα τμήματα που έχουν μηδενικός σχεδόν εισαχθεντες.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο στα τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας εισάγονταν εκατοντάδες σπουδαστές το υπουργείο επέλεξε να καταργήσει τα τμήματα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση αλλά με την τακτική του αποφασίζουμε και διατάζουμε με τις ευλογίες του ίδιου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα τμήματα της Ηλείας απαξιώθηκαν από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο όχι απλά δεν στήριξε τη λειτουργία τους αλλά τους στέρησε εκπαιδευτικούς που είχαν ανάγκη για την λειτουργία τους.

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο έρχεται σήμερα να ιδρύσει μεταλυκειακές σχολές εκεί που αφαίρεσε τα πανεπιστημιακά τμήματα. Την ίδια στιγμή που ο νομός Ηλείας μένει εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη κάποιοι έρχονται να στήσουν γιορτές προκειμένου να “χρυσώσουν” το χάπι στους πολίτες της Ηλείας δημιουργώντας μεταλυκειακές σχολές.  Θα πρέπει ο κ. Συρίγος αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνουν γνωστό τον σχεδιασμό τους για την Ηλεία.

Έχει αποδειχθεί ότι αποφασίζουν για εμάς αλλά χωρίς εμάς, θεωρώντας προφανώς ότι κατέχουν το αλάθητο του Πάπα. Η Ηλεία απαιτεί την δημιουργία και λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων.

Συντονιστής ΝΕ Σύριζα ΠΣ Ηλείας
Φλεβοτόμος Παναγιώτης 
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα