ΗΛΕΙΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Μία Υφυπουργός Παιδείας….χωρίς ίχνος Παιδείας ;


Πραγματικά δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω αλλά και να περιγράψω όλα όσα διαδραματίστηκαν  κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και στο Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας της Υφυπουργού στον Νομό μας ήταν το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, όπου εκεί προς έκπληξη όλων των δημοσιογραφών των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι έπρεπε να απομακρυνθούμε από τον υπαίθριο χώρο του σχολείου διότι το γραφείο της Υφυπουργού επιθυμεί η δημοσιογραφική κάλυψη να γίνει μόνο από το συνεργείο της ΕΡΤ….και κανέναν άλλο δημοσιογράφο.

Εδώ έχουν έρθει στον Νομό μας τόσοι και τόσοι επίσημοι, από Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι μόνο και ποτέ μα ποτέ δεν βρεθήκαμε σε παρόμοια κατάσταση, που πραγματικά δεν ξέρω τι χαρακτηρισμός της ταιριάζει.

Γιατί τέτοια επιλεκτική  αντιμετώπιση ;

Τι φοβόταν η Υφυπουργός ;

Ή μήπως υπάρχει κατηγοριοποίηση των Μέσων και των Δημοσιογράφων αλλά και των πολιτών αυτού του τόπου ;

Ο αγιασμός στο Σκουροχώρι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι  έγινε μπροστά σε ένα άδειο προαύλιο και με τους γονείς των μαθητών να βρίσκονται στον δρόμο.

Τους  μαθητές τους ξέχασαν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφού προς το τέλος της τελετής κάποιος θυμήθηκε ότι υπάρχουν και παιδιά στο σχολείο και όχι μόνο η Υφυπουργός.

Τα παιδιά στην Ολυμπία περίμεναν κάτω από τον ήλιο….

Στο Νηπιαγωγείο της Αρχαίας Ολυμπίας μάθαμε μία σημαντική πληροφορία.

Οι γονείς και οι μαθητές όρθιοι στον ήλιο έξω από τα κάγκελα του σχολείου και όλοι οι παρατρεχάμενοι κομματικά στελέχη και λοιποί φορείς εντός τους προαύλιου χώρου.

Μάλλον σύμφωνα με το γραφείο της Υφυπουργού αλλά και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας , ο Κορονοιός δεν μεταδίδεται από Δημάρχους και κομματικά στελέχη αλλά μόνο από απλούς πολίτες.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις το γεγονός αυτό. Σε εξωτερικό χώρο να υπάρχει τέτοια επιλεκτική συμπεριφορά, ως προς το ποιος θα επιτραπεί να εισέλθει και ποιος όχι.

Φυσικά το γεγονός αυτό σχολιάστηκε έντονα από τους  γονείς.