ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Μαγειρεύουν” αλλαγή του ΚΑΠ για να ανέβει ο Ηρακλής;


Μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτά που μαγειρεύονται στο παρασκήνιο μπορούμε αυτή τη στιγμή να αντιληφθούμε. Ο Ηρακλής, σε συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν και ανέβει στη Football League. Αυτά μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Ηρακλή Νίκος Βαφειάδης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, επειδή δεν προλαβαίνει να γίνει εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ και σύσταση νέας, ζητούν να αλλαχθεί ο ΚΑΠ, έτσι ώστε να μπορέσει ο Ηρακλής να συστήσει νέα ΠΑΕ και να παίξει κανονικά στη Β΄ Εθνική, παίρνοντας τη θέση του Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος έχει μετά την πρωτόδικη απόφαση του -5, πάρει την πέμπτη θέση της κατάταξης στη Γ΄ Εθνική, άρα και παίρνει τη θέση του Ηρακλή στη Football League.

Και σαν να μην φτάνουν τα μαγειρέματα, ο Ηρακλής ζητάει και “μποναμά”, μέσω της μη μεταφοράς χρεών στη νέα ΠΑΕ.

Ο Νίκος Βαφειάδης, με δηλώσεις του στο Metropolis, ανέφερε:

«Στο πρώτο κομμάτι για την τροποποίηση του ΚΑΠ, ο υφυπουργός κατάλαβε ότι δεν προλαβαίνουμε να συστήσουμε νέα ΠΑΕ γιατί δεν προλαβαίνει να τελειώσει η εκκαθάριση, άρα  θα γίνει νέα ΠΑΕ. Στο δεύτερο θέμα για το τι θα κληρονομήσει η νέα ΠΑΕ από θέμα χρεών, υπάρχει θετική διάθεση από τον υφυπουργό όμως δεν μπορεί να λυθεί σε ένα ραντεβού. Θα κάνουμε ένα καινούριο ραντεβού μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες και θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε και το πρόβλημα. Την Πέμπτη έχουμε Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουμε τον κόσμο αλλά και τα ΜΜΕ  για όλα τα θέματα, φέτος ήμασταν διαχειριστές των εσόδων. Σίγουρα θα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι ή ο άνθρωπος που θα μπορέσουν να δώσουν οικονομική πνοή και μεγαλύτερο όραμα στον κόσμο του Ηρακλή. Την Τετάρτη θα εξοφλήσουμε όλες τις οφειλές για το μήνα Μάιο. Η Β Εθνική είναι κάτι διαφορετικό, είναι μια επαγγελματική κατηγορία που εκτός από την εφορία έχουμε και το ΙΚΑ. Θα πρέπει να έρθουν άνθρωποι με οικονομική ευχέρεια για να πλαισιωθεί και το ρόστερ για να κάνει ξανά ο Ηρακλής πρωταθλητισμό. Δεν φτάνουν τα λεφτά του κόσμου για την Β Εθνική, υπάρχουν ομάδες που έβαλαν ένα σκασμό λεφτά και δεν ανέβηκαν. Θα συζητήσουμε με τον κόσμο και θα πρέπει να βάλουμε ασφαλιστικές δικλείδες για να μην έχουμε πάλι περιπτώσεις Παπαθανασάκη. Το θετικό είναι πως ο υφυπουργός προσπαθεί να βρει τους τρόπους να βοηθήσει τον Ηρακλή να ανασάνει».

 

Τα επόμενα βήματα

Οποιαδήποτε τροποποίηση του ΚΑΠ φυσικά δεν μπορεί να γίνει πριν από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Και κατά συνέπεια, άμεσα, με την επικύρωση της βαθμολογίας των μπαράζ στον βόρειο όμιλο, ο Αστέρας θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μπλοκάρει ένα τέτοιο εις βάρος του «μαγείρεμα» που πάει να γίνει.