Μαζί σαν «μιά γροθιά» για το Δήμο ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ 

spot_img

Προτεινόμενα

ΕΝΩΤΙΚΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

                       Μαζί σαν «μιά γροθιά» για το Δήμο ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ 

  • ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕ.Δ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ!

Τα ψέματα τελείωσαν!… Η παράταξή μας αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον τόπο… μαζί θα πορευθούμε ενωμένοι και θα βάλουμε πάλι στον δρόμο που αξίζει να έχει ο Δήμο μας…

Με συνεννόηση, με αλήθεια, με αξιοπιστία. Σας καλώ στη μάχη αποφασισμένος και δυνατός από ποτέ… γιατί εδώ στη «ΝΕ.Δ.Α» κάναμε δημιουργικό και  παραγωγικό έργο, δουλέψαμε σκληρά και υπεύθυνα, και η προσπάθεια μας έφερε  αποτέλεσμα…

Αναδείξαμε προβλήματα και κάναμε παρεμβάσεις τέτοιες που η αδιαφορία και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει…

Με τα παραπάνω λόγια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος υποδέχθηκε τον κόσμο στην κατάμεστη από την παρουσία του αίθουσα του Κέντρου Μανιάτη, σε μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική συγκέντρωση της παράταξης, που χαρακτηρίστηκε από διάχυτο κλίμα δυναμικής και αισιοδοξίας λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Κοινός μας στόχος είναι η σωτηρία του Δήμου μας. Γεφυρώνουμε όποιες αντιθέσεις υπάρχουν και «σαν μια γροθιά» όλοι μαζί πάμε μπροστά στον μεγάλο αγώνα που μας περιμένει είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων.

Νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι της πόλης ,οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι ,καθώς και νέα στελέχη που πρόσφατα προσχώρησαν στον συνδυασμό μας, έσμιξαν την Κυριακή το βράδυ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ο επικεφαλής της ΝΕ.Δ.Α αρχίζοντας την αναφορά του στα βασικά προβλήματα της περιοχής, χαρακτήρισε ως το μείζον, αυτό του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Και τούτο γιατί όπως επανέλαβε και στη συγκεκριμένη ομιλία του, δεσμεύοντας τις εκτάσεις  και γενικότερα την δραστηριότητα, από τον Εθνικό δρόμο και μέχρι την παραλία θα προκαλέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Αναφέρθηκε έτσι στο ιστορικό της υπόθεσης που ξεκινά από το 1994 και με μια σειρά επιχειρημάτων κατέρριψε της αιτιάσεις του Υπ. Περιβάλλοντος και των ΜΚΟ.

Εξέφρασε ωστόσο την έκπληξή του για το γεγονός ότι πρόσφατα η Δημ. Αρχή Ζαχάρως έφερε προς παραλαβή την Α΄ φάση μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών για την παράκτια ζώνη, η οποία ωστόσο δεν έλαβε υπ’ όψιν της, τις αντικειμενικές μαρτυρίες και τις αντίθετες εισηγήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών όπως το Δασαρχείο Ηλείας, το ΕΛΚΕΘΑ αλλά και τις θέσεις φορέων όπως η Αντιπεριφέρεια Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις τις αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως και τα υπομνήματα των 4 δήμων Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχ. Ολυμπίας και Κυπαρισσίας προς το ΣτΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή φέρεται να κάνει στροφή 180 μοιρών εις βάρος των μέχρι τώρα θέσεων της και να συμπορεύεται με την καταστροφική, για τον τόπο, επιλογή του υπουργείου!

Ευτυχώς που μετά από δική μας παρέμβαση το κατάλαβαν και ανέβαλαν τη συζήτηση του θέματος: «Εμείς εδώ κάνουμε κινητοποιήσεις, πολλοί Δήμοι μαζί, δώσαμε αγώνα και περισσότερο η ΝΕ.Δ.Α, ενώ και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας υιοθέτησε τις θέσεις μας, και φέρνουν τώρα τέτοια μελέτη;…»

 

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ

 

Ένα άλλο μεγάλο θέμα σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο, που έθιξε ο κ. Αλεξανδρόπουλος ήταν ο Καϊάφας. Οι ίδιες λογικές και πρακτικές τόσα χρόνια οδήγησαν την περιοχή που έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί περισσότερο, στην εγκατάλειψη… Αφού τόσο οι Πηγές όσο και η Λίμνη δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Αν είχαμε ισχυρή Δημ. Αρχή που θα μπορούσε να αντιδράσει και να πιέσει, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε.

 

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Επίσης έκανε αυστηρή κριτική και για την έλλειψη υποδομών. Σε κανένα χωριό δεν βλέπεις ένα σωστό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακόμη και η κατασκευή δρόμων από το Ταμείο Μολυβιάτη για την ενίσχυση των υποδομών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 γίνεται με πρόχειρες μελέτες, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, γι αυτό οι δρόμοι διαλύονται πριν καν γίνει η οριστική παραλαβή τους. Εμείς θα καλύψουμε πολιτικά και δεν παραλαμβάνουμε έργα βιτρίνας στα οποία κατασπαταλώνται χρήματα χωρίς βελτίωση των υποδομών του τόπου και χωρίς ωφέλεια για τους δημότες.

Επίσης το πρόγραμμα για τις κτηνοτροφικές μονάδες  ( ΣΤΑΥΛΟΙ ), από το ταμείο Μολυβιάτη είναι στον αέρα

και στα ψεύτικα λόγια.

Αναφέρθηκε και στην παντελή παρέμβαση του δήμου διεκδίκησης πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ξεκάθαρος από την αρχή της ομιλίας του ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, λέγοντας: «… Δεν θα κατηγορήσω προσωπικά κανέναν από τους αντιπάλους. Έχουν ξεπεραστεί και  σύντομα θα είναι ένα πολύ δυσάρεστο παρελθόν όλοι τους. Αλλά αυτό εξαρτάται από όλους εμάς…

 

Η ΔΕΥΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

 

Για την ΔΕΥΑΖ και το ειδικό τέλος που είναι «χαράτσι» χωρίς λόγο απέναντι στους δημότες ο κ. Αλεξανδρόπουλος, έκανε την εξής ενημέρωση:

«Εδώ και ένα χρόνο  με αίτηση μας, ζητούσαμε  την κατάργηση του ειδικού τέλους κατανάλωσης το οποίο είναι 80% επιπλέον στο κόστος ύδρευσης κάθε οικογένειας. Πρόκειται όμως για ένα τέλος, που επιβάλλεται σύμφωνα με το Νόμο, όταν εκτελείται ένα πολύ μεγάλο έργο εκατομμυρίων. Ωστόσο εδώ δεν έκαναν τίποτα…

Μεγάλος αριθμός δημοτών όπως ήταν φυσικό αδυνατούσε να το πληρώσει, γι’ αυτό και πιέζαμε για την κατάργησή του. Αντί αυτού τί έκαναν;

Αύξησαν κατά 100% το κόστος του νερού μέσα στο 2018 και κατάργησαν το ειδικό τέλος, φυσικά για την τσέπη του δημότη δεν άλλαξε τίποτα! Θεωρούν αλήθεια ότι οι δημότες δεν καταλαβαίνουν; Ε, λοιπόν, την απάντησή τους θα την πάρουν σύντομα από όλους εμάς.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της ΝΕ.Δ.Α μίλησε και για την αδυναμία στήριξης των αγροτών, για τα χρήματα που χάθηκαν προς αποκατάσταση ζημιών ελέω της ανικανότητας να τα διεκδικήσει η δημοτική πλειοψηφία κ.λπ. ενώ   για τον παιδικό σταθμό στη Φιγαλεία, που επί 3 χρόνια παρά τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της τοπικής αρχής και της παράταξής ΝΕ.Δ.Α παραμένει κλειστός,.  Επέκρινε την  δικαιολογία του εκ φιγαλείας δημάρχου, ότι αυτό οφείλεται στον ΑΣΕΠ.

Και  κατέληξε μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα επισημαίνοντας:

Με ψέματα όπως προσπαθούν να διατηρηθούν στην καρέκλα τους. ο τόπος το έχει πληρώσει ακριβά. Τώρα τελειώνουν αυτά… και όλοι μαζί, μπορούμε να τα αποστρέψουμε, και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει! 

Τονίζοντας ο  ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ  πως η παράταξη μας,  είναι η μόνη εγγύηση για να πάμε μπροστά, κάλεσε σε επαγρύπνηση όλους “για να συνεχίσουμε να χτίσουμε μαζί τον Δήμο  που οραματιζόμαστε”.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα