Έντονη θλίψη αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ένα ακόμη περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που καταγράφηκε στην περιοχή της Μαραθιάς, όπου εντοπίστηκαν πέντε σκυλιά δηλητηριασμένα από φόλες που περιείχαν ισχυρές τοξικές ουσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτυχα ζώα –δύο ενήλικοι σκύλοι και τρία κουτάβια– βρέθηκαν σε απομονωμένο σημείο της περιοχής. Τα σκυλιά φαίνεται πως κινούνταν μακριά από κατοικημένες περιοχές και ήταν ιδιαίτερα φοβικά, γεγονός που καθιστά το περιστατικό ακόμη πιο σκληρό, καθώς εκτιμάται ότι κάποιος τοποθέτησε σκόπιμα δηλητηριασμένα δολώματα για να τα εξοντώσει.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται από την εθελόντρια της Ζωοφιλικής Ένωσης Αμαλιάδας, Ζέφη Σπυράτου, η οποία από τις αρχές Μαρτίου πραγματοποιούσε ελέγχους στην περιοχή. Το πρώτο νεκρό σκυλί εντοπίστηκε την 1η Μαρτίου, ενώ τις επόμενες ημέρες βρέθηκαν ακόμη τέσσερα ζώα νεκρά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα πέντε.
Ανάμεσα στα κουτάβια που δηλητηριάστηκαν, ένα εντοπίστηκε ζωντανό αλλά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο, όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή.
Σε ανάρτησή της, εμφανώς συγκινημένη, η κ. Σπυράτου ανέφερε ότι το κουτάβι δίνει δύσκολη μάχη, καθώς το δηλητήριο που κατανάλωσε ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για θετική σκέψη και στήριξη, εκφράζοντας την ελπίδα το μικρό ζώο να καταφέρει να επιβιώσει.
Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων καταγγελιών για φόλες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες, που ζητούν τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων.





